5 παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες να αποκτήσετε δίδυμα

Ήρθε η ώρα να μελετήσετε το γενεαλογικό σας δέντρο και να ανακαλύψετε ποιοι είναι οι παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες να αποκτήσετε δίδυμα ή και περισσότερα μωρά.

Δεν είναι άλλοι από:

Αν λοιπόν βρίσκεστε στη διαδικασία προσπάθειας σύλληψης ενός μωρού, μη νομίζετε ότι το ενδεχόμενο να έχετε περισσότερες από μία κούνιες στο σπίτι σας, είναι πολύ μικρό αφού οι παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότατες να αποκτήσετε δίδυμα είναι πολλοί.

Τα μονοζυγωτικά δίδυμα, τα οποία αποτελούν περίπου το ένα τρίτο των διδύμων κυήσεων, προέρχονται από ένα ωάριο. Σε αυτή την περίπτωση τα δίδυμα έχουν την ίδια γενετική σύνθεση και συνεπώς, είναι του ίδιου φύλου και μοιάζουν εντυπωσιακά το ένα με το άλλο σωματικά, φυσιολογικά, και διανοητικά. Συνεπώς σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει κανένας κοινός παράγοντας και απλά συμβαίνει από την φύση.

Αλλά στα μη-ταυτόσημα δίδυμα ή τρίδυμα, τα οποία προέρχονται από διαφορετικά ωάρια, υπάρχουν αρκετές κοινές επιρροές. Από τον τόπο καταγωγής σας, μέχρι τον αριθμό των μελών της οικογένειάς σας.

Το οικογενειακό ιστορικό σας

Ναι το δικό σας, όχι το δικό του. Στην πραγματικότητα, ακόμη και αν ο σύντροφός σας έχει δίδυμα στην οικογένειά του, δεν κάνει καμία διαφορά.

Οι γυναικολόγοι υποστηρίζουν ότι τα πάντα εξαρτώνται από τη γυναίκα, επειδή είναι το πρόσωπο που παράγει τα ωάρια. Οπότε αν η μαμά σας, η γιαγιά σας ή η αδερφή σας έχει δίδυμα, τότε οι πιθανότητες να συλλάβετε περισσότερα από ένα μωρά, είναι περισσότερες απ’ όσες νομίζετε.

Ο αριθμός των παιδιών που έχετε

Όσο περισσότερα παιδιά έχετε, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητες να συλλάβετε δίδυμα κάποια στιγμή. Δίνετε απλά στον εαυτό σας ευκαιρίες, να σταθείτε περισσότερο τυχερές.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα, αν μείνατε εύκολα έγκυος στο παρελθόν, να έχετε απλά καλή ωορρηξία.

Η ηλικία

Η φυσική σύλληψη σε δίδυμα και τρίδυμα συμβαίνει πιο συχνά σε γυναίκες στην δεκαετία των 30 αλλά και των 40 τους.

Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας που έχουν οι ωοθήκες και το πώς η λειτουργία τους μεταβάλλεται με την ηλικία.

Ο τόπος καταγωγής

Στη Δυτική Ευρώπη (Γαλλία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία) οι δίδυμες κυήσεις συμβαίνουν πιο συχνά, ενώ είναι πολύ πιο σπάνιες στη Νοτιανατολική Ασία (Μαλαισία, Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Λάος, Καμπότζη, Βιετνάμ, Μιανμάρ, Σιγκαπούρη.). Στο μεταξύ στη Νιγηρία οι πιθανότητες δίδυμης κύησης είναι μία στις 20.

Ο τρόπος αντιμετώπισης της υπογονιμότητας

Η εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να αυξήσει την πιθανότητά σας να αποκτήσετε περισσότερα από ένα μωράκια. Αυτό επειδή τα φάρμακα ενθαρρύνουν την ωορρηξία και παράγονται έτσι περισσότερα ωάρια.

Exit mobile version