Εγκυμοσύνη: 3 μύθοι για τη σύλληψη

Αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, αυτό από μόνο του είναι αρκετά αγχωτικό, οπότε το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι συμβουλές που μόνο θα σας αποπροσανατολίσουν. 

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποιοι παράγοντες συμβάλλουν πραγματικά σε θέματα υπογονιμότητας, προκειμένου να ενισχύσετε τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος και να μεγαλώσετε την οικογένειά σας.

Μύθος 1ος: Η σύλληψη συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια του σεξ

Νομίζετε ότι θα μείνετε έγκυος μόνο κατά τη διάρκεια του σεξ; Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, το σπέρμα ενός άντρα μπορεί να επιβιώσει για τρεις έως πέντε ημέρες στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας. Έτσι ακόμα κι αν δεν έχετε ωορρηξία και κάνετε σεξ, λίγα σπερματοζωάρια μπορεί να γονιμοποιήσουν ένα ωάριο, ακόμα κι αν η ωορρηξία ξεκινήσει μια – δυο μέρες μετά. 

Μύθος 2ος: Πρέπει να κάνετε σεξ κάθε μέρα, αν θέλετε να μείνετε έγκυος

Το πιθανότερο είναι να πιστεύετε πως όσο περισσότερο σεξ κάνετε, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. Αυτό βέβαια μπορεί να ακούγεται διασκεδαστικό αλλά δεν είναι αλήθεια. Αν ένας άντρας με κανονικό αριθμό σπερματοζωαρίων εκσπερματώνει καθημερινά ή πολλές φορές μέσα στην ημέρα, αυτό μπορεί να μειώσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

Μύθος 3ος: Τα στενά εσώρουχα μπορεί να επηρεάσουν τη γονιμότητα ενός άντρα

Είναι ένα δίλημμα από τα παλιά: μποξεράκι ή σλιπάκι; Αλλά είναι δυνατόν το είδος των εσωρούχων να αυξάνουν τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος; Η θερμότητα σίγουρα επηρεάζει τους όρχεις καθώς και κάθε δραστηριότητα που αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, μπορεί να σκοτώσει το σπέρμα και να μειώσει την παραγωγή του. Παρόλ’ αυτά τα σλιπ είναι μια χαρά, δεδομένου ότι δεν ανεβάζουν τη θερμοκρασία στην περιοχή πάρα πολύ. Αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, αυτό που πρέπει να αποφεύγετε με τον καλό σας είναι η σάουνα, το υδρομασάζ, η hot γιόγκα καθώς και την τοποθέτηση του laptop στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. 

Exit mobile version