Ποια είναι η ιδανική ηλικία για μια γυναίκα να κάνει παιδί;

H αμερικανική ιστοσελίδα «Gallup» σε πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε ζήτησε από τους Αμερικανούς να ψηφίσουν ποια θεωρούν ότι είναι η ιδανική ηλικία για τους άνδρες και ποια για τις γυναίκες για να κάνουν παιδιά.

Το αποτέλεσμα μάλλον εκπλήσσει, αφού η πλειοψηφία, δηλαδή το 58%, θεωρεί ότι για τις γυναίκες η ιδανική ηλικία είναι στα 25 τους χρόνια ή και νωρίτερα ενώ για τους άντρες  στα 26 ή μεγαλύτεροι. Παρόλα αυτά, ο μέσος όρος της ιδανικής ηλικίας για να κάνουν παιδιά διαμορφώνεται στα 25 για τις γυναίκες και στα 27 για τους άνδρες.

Στην έρευνα συμμετείχαν 5.100 ενήλικες και των δυο φύλων ηλικίας περίπου 18 έως 35 ετών για τις γυναίκες και 18 έως 45 ετών για τους άνδρες.

Σύμφωνα πάντως με τους γιατρούς, η άποψη των οποίων φιλοξενείται στην ιστοσελίδα, η καλύτερη ηλικία για να κάνει μια γυναίκα είναι στο τέλος της εφηβείας της ή στις αρχές της δεκαετίας των ’20, επειδή τότε οι πιθανότητες σύλληψης είναι μεγαλύτερες. Ωστόσο, τονίζουν βέβαια ότι οι πιθανότητες να έχει βρει μια γυναίκα τον ιδανικό σύντροφο ή να έχει επιτύχει τις προσωπικές της επαγγελματικές φιλοδοξίες είναι μικρές. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τη φύση αλλά και την κοινωνία, η απόφαση είναι καθαρά προσωπική.

Εσείς ποια θεωρείτε ότι είναι η ιδανική ηλικία για να κάνει κανείς οικογένεια;

Exit mobile version