Η ανάπτυξη του εμβρύου από μήνα σε μήνα κατά την εγκυμοσύνη

Αναρωτιέστε πώς αναπτύσσετε το έμβρυο μέσα σας και πώς εξελίσσεται η κύηση; Δεν υπάρχει περίπτωση να μην θέλετε να το δείτε!

Παρακολουθήστε λοιπόν τη φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου σας μέσα από ένα φωτογραφικό αφιέρωμα.

Σύλληψη

Η γονιμοποίηση ή σύλληψη συμβαίνει όταν ένα σπερματοζωάριο συναντά και διεισδύει ένα ωάριο. Μέσα σε περίπου τρεις ημέρες μετά τη σύλληψη, το γονιμοποιημένο ωάριο διαιρείται πολύ γρήγορα σε πολλά κελιά. Διέρχεται από τη σάλπιγγα στη μήτρα, όπου συνδέεται με το τοίχωμα της μήτρας. Ο πλακούντας, που θα θρέψει το μωρό αρχίζει επίσης να παίρνει σχήμα.

Ανάπτυξη σε 4 εβδομάδες

Σε αυτό το σημείο αναπτύσσονται οι «δομές» του μωρού, δηλαδή τα σημεία εκείνα που θα στηρίξουν το πρόσωπο και το λαιμό. Η καρδιά και τα αγγεία συνεχίζουν να αναπτύσσονται όπως επίσης οι πνεύμονες, το στομάχι και το ήπαρ. Ένα τεστ εγκυμοσύνης θα επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη.

Ανάπτυξη σε 8 εβδομάδες

Το μωρό σε μέγεθος είναι λίγο παραπάνω από μισή ίντσα. Σε αυτή τη φάση τα βλέφαρα και τα αυτάκια του σχηματίζονται ενώ μπορείτε να δείτε και την άκρη της μύτης του. Τα χέρια και τα πόδια του είναι πάντως καλοσχηματισμένα.

Ανάπτυξη σε 12 εβδομάδες

Τα μωρό είναι περίπου 2 εκατοστά και αρχίζει να κινείται. Μπορεί να αρχίσετε να το αισθάνεστε μέσα σας και ο γιατρός σας να ακούσει την καρδούλα του με ειδικά όργανα. Τα γεννητικά όργανα του μωρού είναι επίσης πλέον εμφανή.

Ανάπτυξη σε 16 εβδομάδες

Το μωρό έχει τώρα μήκος περίπου 11 εκατοστά. Τα μάτια του μπορεί να αναβοσβήνουν και η καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία έχουν σχηματιστεί πλήρως. Τα δάκτυλα των χεριών και των ποδιών του μωρού έχουν επίσης δακτυλικά αποτυπώματα.

Ανάπτυξη σε 20 εβδομάδες

Το μωρό ζυγίζει σχεδόν 700 γραμμάρια και έχει μήκος 30 εκατοστά. Τώρα το έμβρυο έχει αρχίσει να κινείται πιο ζωηρά, μπορεί και πιπιλίζει τον αντίχειρα, χασμουριέται και τεντώνεται.

Ανάπτυξη σε 24 εβδομάδες

Στους έξι μήνες το μήκος του εμβρύου φτάνει τα 38 εκατοστά, ζυγίζει 1 κιλό και 100 γραμμάρια και μεγαλώνει πολύ γρήγορα. Μπορεί να παρατηρήσετε σπασμωδικές κινήσεις και να έχετε λόξυγκα. Είναι η πρώτη φορά που στον υπέρηχο η μορφή του αρχίζει να μοιάζει με ανθρωπάκι.

Ανάπτυξη σε 28 εβδομάδες

Το μωρό ζυγίζει περίπου 2 κιλά, έχει μήκος 42 εκατοστά και αλλάζει πολύ συχνά τη θέση του, σε αυτό το σημείο της εγκυμοσύνης. Τώρα είναι η ώρα για να εγγραφείτε σε μαθήματα ανώδυνου τοκετού.

Ανάπτυξη σε 32 Εβδομάδες

Το μωρό ζυγίζει σχεδόν 3 κιλά και κινείται συχνά. Μπορείτε να παρατηρήσετε ένα κιτρινωπό υγρό να ρέει από το στήθος σας. Αυτό είναι το πρωτόγαλα και σημαίνει ότι το στήθος σας προετοιμάζεται για τον θηλασμό. Οι περισσότερες γυναίκες πηγαίνουν στο γιατρό κάθε δύο εβδομάδες σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης.

Ανάπτυξη σε 36 Εβδομάδες

Τα μωρά διαφέρουν σε μέγεθος με το φύλο, τον εάν είναι δίδυμα και το μέγεθος των γονέων. Κατά μέσο όρο, ένα μωρό σε αυτή τη φάση ξεπερνά τα 3 κιλά. Ο εγκέφαλος έχει πλέον αναπτυχθεί και οι πνεύμονες μπορούν επίσης να λειτουργήσουν. Η αντίστροφη μέτρηση για τον τοκετό έχει ξεκινήσει!

Γέννηση

Η εγκυμοσύνη φτάνει στο τέλος της συνήθως στις 40 εβδομάδες. Από στιγμή σε στιγμή μπορεί να πραγματοποιηθεί ο τοκετός!

Exit mobile version