Η εγκυμοσύνη είναι…κολλητική!

Έχετε παρατηρήσει ότι οι περισσότερες γυναίκες που συνδέονται φιλικά μένουν έγκυες περίπου την ίδια χρονική περίοδο;

Μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Groningen στην Ολλανδία η εγκυμοσύνη είναι  …κολλητική!

«Η μελέτη μας δείχνει ότι οι φίλες παίζουν μεγάλο ρόλο στο πότε θα κάνει μια γυναίκα το πρώτο της παιδί», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, δρ Nicoletta Balbo.

Η Balbo και ο συνεργάτης της δρ Nicola Barban ξεκίνησαν τη μελέτη για να καταλάβουν πώς οι γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν παιδιά. «Προσπαθούμε να ρίξουμε φως σχετικά με τους πιθανούς μηχανισμούς μέσω των οποίων οι άνθρωποι του περιβάλλοντός μας, και συγκεκριμένα οι φίλοι, μπορούν να επηρεάσουν την απόφασή να κάνεις τα παιδιά», είπε ο Balbo.

«Παρά το γεγονός ότι την καθημερινή μας ζωή την επηρεάζουν οι φίλοι σε τέτοιου είδους αποφάσεις ζωής μια τέτοια επίδραση προκαλεί έκπληξη», πρόσθεσε.

Οι ερευνητές μελέτησαν 1.900 Αμερικανίδες, από όταν ήταν 26 έως 33 ετών. Εστίασαν μόνο στις περιπτώσεις που οι γυναίκες ήθελαν την εγκυμοσύνη και δεν έτυχε απλά. Σκοπός της έρευνας ήταν να προσδιοριστεί ο βαθμός που οι γυναίκες οι οποίες ήταν φίλες μεταξύ τους επηρέασαν η μία την άλλη ως προς την χρονική περίοδο που έμειναν έγκυες.

Η μέση ηλικία των γυναικών, την περίοδο που έμειναν έγκυες ήταν τα 27 έτη. Μάλιστα διαπιστώθηκε ότι μια γυναίκα μένει έγκυος περίπου 2 χρόνια κατά μέσο όρο μετά από μια στενή της φίλη.

Exit mobile version