Η γέννα στο σπίτι σε … εικόνες

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Jackie Dives είναι birth doula, παρέχει δηλαδή φυσική και ψυχολογική στήριξη σε γυναίκες κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Ξεκίνησε να φωτογραφίζει γέννες στο σπίτι σχεδόν τυχαία, μιας και είχε μαζί της τη φωτογραφική της μηχανή στο πρώτο σπίτι που επισκέφτηκε. «Το να μπορώ να συνδυάζω τη δουλειά μου ως δούλα με την αγάπη μου για τη φωτογραφία αποτελεί μια απίστευτη εμπειρία», λέει.

«Οι φωτογραφίσεις γέννας στο σπίτι είναι από τις αγαπημένες μου, επειδή όλα είναι τόσο γαλήνια και άνετα. Στη γέννα στο σπίτι, το ζευγάρι επιλέγει ακριβώς ποιοι θέλει να είναι παρόντες, οπότε μπορούν να είναι ο εαυτός τους, κάτι που θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό στον τοκετό, ιδίως για τη μητέρα. Είναι τιμή μου όταν με προσκαλούν να απαθανατίσω αυτή τη στιγμή μαζί με την οικογένεια. Το να βλέπεις μια ζωούλα να έρχεται στην κυριολεξία στον κόσμο είναι κάτι μοναδικό, και το να καταγράφεις αυτή τη στιγμή στο φακό είναι το απόλυτο θέμα για μία ρεαλιστική φωτογραφία. Συνήθως, όταν φωτογραφίζω μία γέννα συμμετέχω στη διαδικασία ενεργά. Είναι άμεσο και προσωπικό, κάτι που λατρεύω».

Πρόσφατα, η Jackie τράβηξε μία σειρά από φωτογραφίες, στις οποίες η μέλλουσα μαμά, Julia, γέννησε σε πισίνα τοκετού με την υποστήριξη του συντρόφου της, Cris.

Λίγα λεπτά πριν έρθει το μωρό στον κόσμο στο σπίτι έφτασαν οι δύο αδερφές καθώς και η γιαγιά με τον παππού και όλοι μαζί υποδέχτηκαν τη μικρή Katherine όταν γεννήθηκε!

Πηγή: Dailymail.com

Exit mobile version