Η κλιματική αλλαγή καθορίζει το φύλο του μωρού;

Οι γιαγιάδες ισχυρίζονται ότι μπορούν να προβλέψουν το φύλο του μωρού από το σχήμα της κοιλιά ή ακόμα και από τη κίνηση ενός δαχτυλιδιού.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα να μιλήσει οι επιστήμη καθώς οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αλλαγή της θερμοκρασίας επηρεάζει το φύλο των μωρών!

Ειδικότερα, μια ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι σε χώρες όπου οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες τα περισσότερα μωρά που γεννιούνται είναι γένους θηλυκού!  

«Οι πρόσφατες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας στην Ιαπωνία φαίνεται να συνδέονται με την χαμηλότερη αναλογία στους άντρες» δηλώνουν οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Υγείας M & K στο Hyogo της Ιαπωνίας, καθώς και το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Προηγούμενες μελέτες είχαν επίσης δείξει η αναλογία των φύλων επηρεάζεται από παράγοντες όπως η θερμοκρασία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πρόσφατα ότι τα περισσότερα κορίτσια γεννιούνται σε τροπικές χώρες, ενώ σε χώρες όπως η Βόρεια Φινλανδία τους θερμότερους μήνες και πάλι τα θηλυκά υπερισχύουν έναντι των αρσενικών.  

Νωρίτερα αυτό το έτος, η ρύπανση στην κεντρική Σκωτία συνδέθηκε με μια ασυμμετρία στην αναλογία φύλου, υπέρ των κοριτσιών και πάλι.

Για να καταλήξουν, οι ειδικοί στην Ιαπωνία μελέτησαν τα στοιχεία από τις γεννήσεις και τις αποβολές στην Ιαπωνία μεταξύ 1968 και 2012. Διαπίστωσαν ότι τα κορίτσια είναι πάντα περισσότερα μετά από ένα καυτό καλοκαίρι με την μελέτη να καταλήγει ότι οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας προφανώς επηρεάζουν την αναλογία.

Πηγή: Daily Mail

Exit mobile version