Ινομυαλγία και εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι γυναίκες ανησυχούν για πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η ινομυαλγία είναι μια κατάσταση που μπορεί να παρουσιάσει ορισμένες προκλήσεις. Η καλή φροντίδα και ο προγραμματισμός μπορούν να διευκολύνουν τη θεραπεία κατά την εγκυμοσύνη.

Τα συμπτώματα που συνδέονται με την εγκυμοσύνη, όπως η αϋπνία, η δυσανεξία σε ορισμένες μυρωδιές ή τρόφιμα, η κόπωση ή η πρωινή αδιαθεσία, μπορούν να είναι κουραστικά για μια μητέρα.

Αλλά φανταστείτε την προσθήκη ινομυαλγίας σε αυτόν τον κατάλογο, κάνοντας τους εννέα μήνες μια πραγματική πρόκληση.

Τι είναι η ινομυαλγία;

Είναι μια εκπληκτικά ελάχιστα γνωστή κατάσταση, παρόλο που επηρεάζονται 4 και 6 εκατομμυρίων άνθρωποι κάθε χρόνο μόνο από τη Βόρεια Αμερική.

Αυτό το σύνδρομο προκαλεί χρόνιο πόνο σε όλο το σώμα. Άλλα συμπτώματα μπορούν στη συνέχεια να οδηγήσουν σε αλλαγή τρόπου ζωής για τους πάσχοντες.

Η ινομυαλγία συνήθως εμφανίζεται αρχικά στην ενηλικίωση  και τα συμπτώματά της μπορεί να αυξηθούν ή να μειωθούν με την πάροδο του χρόνου.

Συμπτώματα της ινομυαλγίας

Η ινομυαλγία προκαλεί πολύ πόνο και αδυναμία. Προσβάλλει τους μυς, προκαλεί ακούσιες σπασμούς και προκαλεί πόνο και αίσθημα καύσου.

Οι ώμοι, η μέση, η περιοχή του λαιμού πάσχουν και ο πόνος γίνεται συνεχώς εντονότερος. Τα πόδια και τα χέρια μπορούν επίσης να βιώσουν το αίσθημα του πόνου της καρφίτσας και της βελόν

Exit mobile version