Καισαρική: 8 πράγματα για τα οποία οι γυναίκες δεν μιλάνε

Η καισαρική τομή είναι κάτι για το οποίο οι περισσότερες γυναίκες δεν θέλουν να μιλάνε επειδή συνήθως δεν την επιλέγουν αλλά προκύπτει γιατί κάτι προφανώς δεν πήγε καλά.

Αν το γνωρίζετε εκ των προτέρων, ότι θα γεννήσετε με καισαρική καλό είναι να προετοιμαστείτε για την χειρουργική εμπειρία. Ακολουθούν ορισμένες «εκπλήξεις» τις οποίες αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μετά την έξοδό τους από το χειρουργείο. Εσείς ποια βιώσατε;

Καθετήρας

Παρόλο που ο γιατρός ενθαρρύνει τις νέες μαμάδες να σηκωθούν και να περπατήσουν όσο το δυνατόν συντομότερο, το περπάτημα γίνεται μια περίπλοκη διαδικασία εξαιτίας του καθετήρα που διατηρείται την πρώτη ημέρα της παραμονής στο μαιευτήριο.

Το σημάδι της τομής

Ακόμη και χρόνια μετά την γέννα, πολλές μαμάδες παρατηρούν ένα μικρό σημάδι στο δέρμα τους το οποίο άφησε η καισαρική τομή. Είναι όμως ένα από τα σημάδια τους που αγαπούν επειδή τους θυμίζει αυτό το υπέροχο δώρο, που δεν είναι άλλο από την μητρότητα.

Ορός

Πολλές μαμάδες εκπλήσσονται από το γεγονός ότι τους χορηγείται ορός κατά τη διαδικασία της ανάκαμψης από το χειρουργείο.

Πρώτη κίνηση του εντέρου

Ανεξάρτητα από το τι λένε οι άνθρωποι, ποτέ κανείς δεν είναι έτοιμος για τον πόνο που προκαλείται και το φόβο που έρχεται με την εν λόγω πρώτη κίνηση του εντέρου μετά τον τοκετό.

Περπάτημα

Δεδομένου ότι η καισαρική τομή είναι μια σημαντική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι μια γυναίκα μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι και να πάει για ένα σύντομο περίπατο μέσα σε λίγες ώρες από τη διαδικασία.

Επώδυνο σεξ

Είτε γεννήσετε φυσιολογικά είτε με καισαρική τομή, η πρώτη φορά που θα κάνετε σεξ θα είναι μια οδυνηρή εμπειρία, πόσο μάλλον αν προηγήθηκε κάποια επέμβαση. 

Τρέμουλο

Λίγες ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, καθώς το σώμα αποβάλλει την αναισθησία και ηρεμεί από τη διαδικασία, πολλές γυναίκες έχουν ανεξέλεγκτο
τρέμουλο.

Αιμορραγία

Όπως και με τον φυσιολογικό τοκετό, έτσι και με την καισαρική μπορεί να παρατηρήσετε αιμορραγία για αρκετές ημέρες ή εβδομάδες μετά τον τοκετό.

 

Πηγή: Popsugar.com

Exit mobile version