Λιγούρες στην εγκυμοσύνη: Οι τροφές που λαχταρούν περισσότερο οι μέλλουσες μαμάδες

Θα έχετε ακούσει για τις περίφημες λιγούρες στην εγκυμοσύνη, για τις οποίες έχει γίνει πολύς λόγος Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις τείνουν να μοιάζουν με αστικό μύθο. Αλλά δεν είναι. Γιατί στην πραγματικότητα, υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μία έγκυος γυναίκα «λαχταράει» στη διάρκεια της κύησης.

Μάλιστα, υπάρχει και επιστημονική εξήγηση για τους λόγους, που οι μέλλουσες μαμάδες έχουν λιγούρες στην εγκυμοσύνη.

Δείτε ποιες είναι οι τροφές:

Σοκολάτα

Τη λαχταράς όταν δεν είσαι έγκυος, πόσω μάλλον όταν περιμένεις παιδί. Ειδικά, στην εγκυμοσύνη η γυναίκα λαχταράει μια σοκολάτα περισσότερο από ποτέ.

Τα καυτερά

Θα έχετε ακούσει αρκετές εγκυμονούσες να παραδέχονται πως συχνά επιθυμούν να φάνε κάτι καυτερό, όπως τσίλι, κάρι, μπούκοβο ή άλλο.

Πατατάκια

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μεγαλώνει και η όρεξη για κάτι αλμυρό. Και τα τσιπς είναι ψηλά στις προτιμήσεις. Αν και μία έγκυος θα πρέπει να τα αποφεύγει, επειδή πρόκειται για σνακ με πολλές θερμίδες και λιπαρά.

Πίκλες

Οι περισσότερες εγκυμονούσες ξετρελαίνονται με τις πίκλες, είτε γιατί τους αρέσει η τραγανή υφή τους, είτε για το ξύδι είτε γιατί έχουν δροσερή γεύση. Σε κάθε περίπτωση, δεν θεωρούνται επιβλαβείς.

Φρούτα

Στις υγιεινές λαχτάρες μίας εγκύου συγκαταλέγονται τα φρούτα. Πολλές μέλλουσες μαμάδες στην εγκυμοσύνη επιθυμούν να τρώνε περισσότερα φρούτα. Και σε αυτή την περίπτωση, μάλλον «μιλάει» οργανισμός ο οποίος για να εξοικονομήσει ενέργεια, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, τα οποία έχει ανάγκη το μωρό, τα επιθυμεί πιο πολύ.

Παγωτό

Γλυκό, δροσερό και κλασικά αγαπημένο, το παγωτό είναι ψηλά στις λιγούρες μιας εγκυμοσύνης. Ειδικά, την περίοδο του καλοκαιριού η λαχτάρα γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Αλλά με μέτρο κι εδώ λόγω των θερμίδων, ενώ είναι προτιμότερο η έγκυος να τρώει σπιτικό παγωτό.

Exit mobile version