Μυστικά για μια χαρούμενη και υγιή εγκυμοσύνη

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης κάθε μέρα είναι διαφορετική και σας γεμίζει με καινούργιες εμπειρίες.

Επειδή όμως οι σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές που συμβαίνουν μπορεί καμιά φορά να δυσκολεύουν την καθημερινότητα, είναι σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας. Ως εκ τούτου,  διαβάστε επτά μυστικά για μια ευτυχισμένη και υγιή εγκυμοσύνη.

Μην «κολλάτε» στο Διαδίκτυο

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ανησυχείτε για το παραμικρό. Μπορώ να φάω σοκολάτα; Είναι φυσιολογικό να έχω κράμπες; Μήπως θα βλάψω το μωρό αν βάψω τα νύχια μου; Αν όμως έχετε ένα μόνιμο άγχος αυτούς τους εννέα μήνες δεν θα τα καταφέρετε να απολαύσετε αυτό το μικρό θαύμα της ζωής που γεννιέται μέσα σας . Μην ψάχνετε λοιπόν συνέχεια απαντήσεις στα ερωτήματα που σας βασανίζουν στο Διαδίκτυο καθώς το αποτέλεσμα είναι να ανησυχείτε ακόμα περισσότερο. Υπάρχει άλλωστε πάντα το ενδεχόμενο να πάρετε λάθος πληροφορίες και σίγουρα δεν υπάρχει κανένας άλλος πέραν του γιατρού σας που μπορεί να λύσει τις απορίες σας.

Βρείτε χρόνο μόνο για ΄σας και το μωρό

Κάντε το σαν μια καθημερινή τελετουργία για να έρθετε πιο κοντά με το μωρό που μεγαλώνει μέσα σας. Μπορείτε να του τραγουδάτε ή να μιλάτε για όλα αυτά που θα κάνετε μαζί όταν έρθει στον κόσμο ή απλά να ακούτε μαζί απαλή μουσική. Πάρτε βαθιές αναπνοές και συνδεθείτε με το μωρό σας μέσω του διαλογισμού. Δημιουργώντας από νωρίς αυτό τον δεσμό θα έχετε περισσότερες ημέρες χαράς και ευτυχίας.

Κακομάθετε τον… εαυτό σας

Τώρα ήρθε η ώρα να φροντίσετε τον εαυτό σας. Όλες οι γυναίκες, η αλήθεια είναι, ότι έχουμε την τάση να βάζουμε τους άλλους πάνω από τους εαυτούς μας. Την περίοδο αυτή όμως είναι σημαντικό να αισθάνεστε και να είστε καλά. Μην πιέζετε λοιπόν για τίποτα τον εαυτό σας και απολαύστε αυτούς τους μήνες. Κάντε οτιδήποτε μπορεί να σας ευχαριστήσει. Το μασάζ, τα μαθήματα γιόγκα, η περιποίηση σε σπά ή ακόμα και ένας περίπατος είναι κάποιες μόνο από τις δραστηριότητες που θα σας χαλαρώσουν.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο εγκυμοσύνης

Η εξωτερίκευση των συναισθημάτων σας σε ένα ημερολόγιο είναι απίστευτα τονωτικό! Μπορείτε να σημειώνετε όλες τις αλλαγές που παρατηρείτε στο σώμα σας αλλά και τα νέα συναισθήματα που ξεφυτρώνουν. Αν έχετε κάποιες ανησυχίες ή ακόμα και απογοητεύσεις είναι καλό να τις γράφετε κι αυτές σε ένα χαρτί. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε και όλα τα όνειρά σας για το μωρό!

Ακολουθήστε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής

Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και υγιή λίπη. Όσο πιο υγιεινά τρώτε τόσο πιο υγιές θα είναι και το μωρό σας. Θα έχετε περισσότερη ενέργεια και καλή διάθεση και θα ακτινοβολείτε από την περιβόητη λάμψη της εγκυμοσύνης!

Αγαπήστε το σώμα σας

Το σώμα σας βρίσκεται σε διαδικασία δημιουργίας μίας νέας ζωής. Όλες οι αλλαγές, τα σημάδια, οι αισθήσεις, είναι όλα πρωτόγνωρα και συντελούν στην εξέλιξη σας σε μητέρα, είτε πρόκειται για την πρώτη φορά είτε για την 10η. Αγαπήστε λοιπόν το σώμα σας και φροντίστε το με τον ίδιο τρόπο που θα φροντίσετε και το παιδί σας. Μάθετε τις ανάγκες του και συνεργαστείτε.

Κάντε θετικές σκέψεις

Σκεφτείτε ότι σε λίγους μήνες θα κρατάτε στην αγκαλιά σας ένα χαρούμενο και υγιές μωρό. Αποβάλλετε το άγχος και εστιάστε σε εκείνη τη στιγμή που θα κρατήσετε για πρώτη φορά το μωρό σας. Το σημαντικό είναι να κρατάτε αυτή την εικόνα ζωντανή όχι μόνο στο μυαλό αλλά και στην καρδία και τότε είναι που θα πάνε όλα μια χαρά!

Exit mobile version