Νέα έρευνα αποτρέπει την οδήγηση κατά την εγκυμοσύνη

Φαίνεται ότι μεγαλώνει η λίστα με τα απαγορευμένα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Έτσι, νέα έρευνα έρχεται να προσθέσει και την οδήγηση στην λίστα με το αλκοόλ, τον καφέ, το σούσι  και το παστεριωμένο τυρί. Μπορεί λοιπόν το νευρικό σύστημα των μελλοντικών μαμάδων να μην είναι καλά στο άκουσμα της είδησης ότι η εγκυμοσύνη μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο μία γυναίκα οδηγός να εμπλακεί σε σοβαρό τροχαίο, αυτό όμως δεν εμποδίζει τους ερευνητές να χτυπήσουν το καμπανάκι του κινδύνου!

Σύμφωνα με μια καναδική επιστημονική έρευνα, οι έγκυες γυναίκες, ιδίως εκείνες που διανύουν το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, διατρέχουν πολύ υψηλό κίνδυνο να εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα. Στην πραγματικότητα, διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος αυξάνεται κατά 42% στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους. Στατιστικά, εκτιμάται ότι περίπου μία στις 50 εγκύους θα εμπλακεί σε τροχαίο κάποια στιγμή. Σύμφωνα μάλιστα με τους ερευνητές, πολλά από αυτά τα τροχαία με εγκύους είναι σοβαρά, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της μητέρας και του παιδιού ή οδηγούν σε μόνιμες αναπηρίες.

Η αιτία είναι ακόμα υπό έλεγχο, αλλά ο επικεφαλής της μελέτης Δρ Donald Redelmeier θεωρεί ότι τα συμπτώματα όπως η κόπωση, η αϋπνία και το άγχος είναι οι πιθανοί ένοχοι.

Όσες λοιπόν μέλλουσες μαμάδες είστε εν δράσει σωφερίνες, η έρευνα δεν προτρέπει να σταματήσετε το «σπορ» αλλά να οδηγείτε πιο προσεκτικά, έχοντας επίγνωση της συμπτωματολογίας της εγκυμοσύνης.

Exit mobile version