Νέος τρόπος για να μάθετε το φύλο του μωρού που περιμένετε

Εάν είστε έγκυος και αισθάνεστε μια απέχθεια προς τα άλλοτε αγαπημένα σας φαγητά, τότε μάλλον κυοφορείτε αγόρι, υποστηρίζει νέα έρευνα. 

Πολωνοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που περιμένουν μωρό γένους αρσενικού είναι πιο πιθανό να δυσανασχετούν και να υποφέρουν από την πρωινή αδιαθεσία τα δύο πρώτα τρίμηνα της κύησης, συγκριτικά με εκείνες που περιμένουν κορίτσι.  

Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό το αίσθημα της «αηδίας» προστατεύει τα αναπτυσσόμενα αρσενικά έμβρυα, τα οποία όπως έχουν δείξει κι άλλες μελέτες είναι πιο ευάλωτα από τα θηλυκά, εξηγεί η Agnieszka Żelaźniewicz, ερευνήτρια στο τμήμα της ανθρώπινης βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Βρότσλαβ της Πολωνίας. Αυτό το αίσθημα της αηδίας δεν είναι το ίδιο ακριβώς με την ναυτία, αλλά συνδέονται.  

Μπορεί να φαίνεται παράξενο το γεγονός ότι οι επιστήμονες εξακολουθούν να ψάχνουν τρόπους για να μαντέψουν το φύλο των μωρών σε μια εποχή που το υπερηχογράφημα δίνει την απάντηση, όμως όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται υπάρχουν ζευγάρια που αποφεύγουν να μάθουν το φύλο του μωρού που περιμένουν και παίζουν το «παιχνίδι της εικασίας»!

Η γυναικολόγος Δρ Diana Bitner αναφέρει: “Υπάρχουν ζευγάρια που διασκεδάζουν με αυτό το παιχνίδι. Για παράδειγμα ένας τρόπος είναι να πάρετε μια κλωστή και να την περάσετε μέσα από την βελόνα. Αν η βελόνα κινηθεί δεξιόστροφα σημαίνει πως το μωρό είναι κορίτσι, ενώ αν αριστερόστροφα είναι αγόρι.»

Διαβάστε και σε σχετικό άρθρο του baby.gr: Αγόρι ή κορίτσι; Μαντέψτε το φύλο του μωρού σας.

Στην μελέτη συμμετείχαν 92 έγκυες γυναίκες από τις οποίες οι ερευνητές ζήτησαν να συμπληρώσουν κατά τη διάρκεια του πρώτου, του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου ένα ερωτηματολόγιο με σκοπό να δουν την «ευαισθησία» τους στο άλλοτε αγαπημένο τους φαγητό. Οι γυναίκες κλήθηκαν να αξιολογήσουν πόσο «αηδίασαν» σε μια κλίμακα από το ένα έως το πέντε και να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: «Μπορείτε να πιείτε μια γουλιά από ένα ποτήρι με σόδα και στη συνέχεια να συνειδητοποιήσετε ότι από το ίδιο ποτήρι έχει πιει και κάποιος άλλος;» ή «Θα σας ενοχλούσε η θέα ενός αρουραίου να διασχίζει το πάρκο;»

Όπως αποδείχθηκε, οι γυναίκες που κυοφορούσαν αγόρια αηδίαζαν με το παραμικρό το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, συγκριτικά από εκείνες που περίμεναν κορίτσια.

Exit mobile version