Ο τοκετός ανά τον κόσμο σε φωτογραφίες!

Η φωτογράφος μα πάνω απ’ όλα μαμά Alice Proujansky ταξιδεύει ανά τον κόσμο από το 2006 και απαθανατίζει με την κάμερα της το θαύμα της ζωής! Αποτέλεσμα της υπέροχης δουλειάς της είναι μια φωτογραφική συλλογή με τίτλο «Birth Culture».

Ως κορίτσι η Proujansky είχε δει τις γεννήσεις της αδερφής και του αδερφού της και ήταν τόσο γοητευμένη που ήθελε να κάνει ταπετσαρία τις φωτογραφίες στο δωμάτιό της. Την πρώτη της επαγγελματική φωτογραφία την έβγαλε το 2006 σε ένα  νοσοκομείο στη Δομινικανή Δημοκρατία. Αποδείχτηκε ότι ήταν μια δυνατή εμπειρία για εκείνη και έκτοτε συνέχιζε να ταξιδεύει και να απαθανατίζει τη μοναδική εμπειρία του τοκετού.

«Είναι τόσο ενδιαφέρον για μένα», είπε. «Είναι συναρπαστικό να είσαι μέρος μιας μετασχηματιστικής διαδικασίας. Ναι υπάρχει ρυθμός σε όλο και κάθε φορά να είναι διαφορετικά. Η εμπειρία είναι παράξενη. Ίσως και τρομακτική καμιά φορά αλλά πραγματικά πολύ όμορφη», συμπληρώνει.  

Δείτε τις μαγικές φωτογραφίες.


Την 38χρονη Laura Mejia, τη βοηθάει να ξεγεννήσει ο σύζυγός της Brandon Smith και η μαία Stephanie Abdullah-Simmons. Όλες τις μέλλουσες μαμάδες σε αυτό το μαιευτήριο, το Winter Garden, στη Φλόριντα, τις βοηθάνε μαίες, εκτός κι αν προκύψουν επιπλοκές οπότε μεταφέρονται σε νοσοκομείο…

 


Η μαία Dorothy Igoro Chinyere εξετάζει μια ετοιμόγεννη γυναίκα σε ένα Κέντρο Υγείας στο Λάγος της Νιγηρίας.

 


Μία συγγενής κρατά το μωρό στα χέρια της λίγο μετά τον ερχομό του στον κόσμο. Η κλινική προσφέρει δωρεάν περίθαλψη σε γυναίκες που ζουν σε φτωχογειτονιές και έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη. Εκείνη την εποχή, οι ομοσπονδιακοί γιατροί βρίσκονταν σε απεργία.

 


Μια νοσοκόμα είναι έτοιμη να κάνει την επισκληρίδιο ένεση στη Megan Tudryn στο νοσοκομείο Baystate Franklin Medical Center στη Μασαχουσέτη.

 


Ο πατέρας Jen Carnig κρατά το γιο του στην αγκαλιά του αμέσως μετά την γέννηση της κόρης του στο σπίτι…

 


Συγγενείς των γυναικών περιμένουν υπομονετικά έξω από το δημόσιο μαιευτήριο της Δομινικανής Δημοκρατίας. Οι γυναίκες συγγενείς επιτρέπεται να εισέλθουν στο θάλαμο μετά τη γέννα, αλλά στους άντρες απαγορεύεται.

Exit mobile version