Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγει μία έγκυος

Οι διατροφικές συνήθειες παίζουν μεγάλο ρόλο

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι από τις ωραιότερες για μία γυναίκα. Είναι, όμως, και μία περίοδος όπου η έγκυος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και με τη διατροφή της. Και η αλήθεια είναι πως κατά την εγκυμοσύνη η λαχτάρα για κάποια φαγητά είναι μεγάλη και απόλυτα φυσιολογική.

Ωστόσο, σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να είναι προσεκτική, μιας και κάποιες τροφές δεν ενδείκνυνται για την εγκυμοσύνη και άλλες είναι απαγορευτικές. Αν και αυτός που θα συστήσει στη μέλλουσα μανούλα τι θα πρέπει να αποφεύγει να τρώει, είναι ο γυναικολόγος της, εμείς παρακάτω σας έχουμε κάποιες τροφές που θα πρέπει να αποφεύγει.

Ψάρια που περιέχουν υδράργυρο, όπως το σκουμπρί και ο ξιφίας.

Ψάρια που εκτίθενται στους ρύπους, όπως ο σολομός, οι ριγωτές πέρκες και η πέστροφα. Αν δεν είστε σίγουρες για τον τόπο προέλευσής τους, καλύτερα να μην τα καταναλώσετε.

Οστρακοειδή, όπως τα στρείδια, τα μύδια και αχιβάδες. Μπορείτε να τα καταναλώσετε μόνο εάν είναι καλά μαγειρεμένα.

Μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα

Φρούτα και Λαχανικά που δεν έχουν πλυθεί

Τροφές σε κονσέρβα

Τροφές πλούσιες σε ζάχαρη, όπως μπισκότα, σοκολάτες, κρουασάν

Πατατάκια

Exit mobile version