Όσα δεν σας είπε ποτέ κανείς για τον τοκετό

Είναι κάποια πράγματα που κανείς δεν θέλει να σας πει για τον τοκετό για να μη σας πανικοβάλλει και σας τρομάξει εκ των προτέρων.

Για να σας βοηθήσουμε όμως και να αποφύγετε το αίσθημα της απογοήτευσης αναφορικά με την εμπειρία σας, συγκεντρώσαμε εκείνες τις πληροφορίες για τον τοκετό που εξέπληξε ακόμα και μια καλά προετοιμασμένη μαμά.

Ξαφνικά θα αρχίσουν όλα να σας ενοχλούν

Η καταπληκτική σας μαμά, ο οποία μπορεί να ταξίδεψε πολλά χιλιόμετρα για να είναι κοντά σας σε αυτό το χαρμόσυνο γεγονός, η γλυκιά φωνή της αδερφούλας σας, ακόμα και ο πατέρας του παιδιού και σύζυγός σας μπορεί να σας εκνευρίζουν με τις συμβουλές τους και το «όλα καλά θα πάνε» για να σας καθησυχάσουν.

Όλα τα σχέδια που κάνατε για τον τοκετό θα σας φανούν αστεία

Τα βιβλία εγκυμοσύνης που διαβάσατε, τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού που παρακολουθήσατε, οι αναζητήσεις που κάνατε στο Διαδίκτυο, θα σας φανούν αστεία μόλις έρθει η ώρα του τοκετού. Στην πραγματικότητα, εκείνη την ώρα θα ακολουθήσετε τις συμβουλές της ιατρικής σας ομάδας που κάνει ότι καλύτερο βέβαια μπορεί για εσάς και το μωρό σας.

Αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να θέλετε επισκληρίδιο, πείτε το από την αρχή

Ναι, εννοούμε, «Γεια σας, το όνομά μου Μαρία, οι συσπάσεις μου έρχονται κάθε πέντε λεπτά και θέλω επισκληρίδιο!» Αυτό επειδή μερικά νοσοκομεία έχουν λίγους αναισθησιολόγους και δεν έχει νόημα να κάνετε επισκληρίδιο αν η διαστολή είναι μεγάλη επομένως πρέπει να προλάβετε. Εάν λοιπόν το έχετε στο μυαλό σας συζητήστε το από νωρίς με τον γιατρό σας.

Ο τοκετός είναι το πιο εξαντλητικό πράγμα στον κόσμο

Η μαμά σας πάντα έλεγε «Οι κυρίες δεν ιδρώνουν». Προφανώς όμως δεν εννοούσε την ώρα του τοκετού. Να ξέρετε λοιπόν ότι και πολύ ιδρώτα θα δείτε αλλά και αίμα. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείτε. Τη στιγμή εκείνη θα ανακαλύψετε δυνάμεις που ούτε καν φανταζόσασταν ποτέ ότι είχατε.

Αφήστε στην άκρη τις σεμνότητες

Στην αρχή θα είναι λίγο αμήχανα. Τη στιγμή του τοκετού όμως το σώμα σας θα βρίσκεται σε κοινή θέα τόσο στον γιατρό όσο και στο νοσηλευτικό προσωπικό. Για λίγες μέρες λοιπόν θα αναγκαστείτε να αφήσετε στην άκρη τις ντροπές.

Ο σύζυγός σας θα σας συγκινήσει

Την ημέρα του γάμου όταν ορκιστήκατε αιώνια αγάπη, δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι θα τον αγαπήσετε ακόμα περισσότερο. Τα δάκρυα του συντρόφου σας όμως τη στιγμή που θα αντικρύσει για πρώτη φορά το μωρό σας, θα σας συγκλονίσουν. Τη στιγμή εκείνη θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτή είναι η οικογένεια σας και ότι αυτές οι στιγμές κάνουν τον γάμο σας ακόμα πιο δυνατό.

Όταν όλα τελειώσουν θα νιώθετε…μια θεά

Όλες οι μαμάδες μπορούν να το επιβεβαιώσουν: κανένα κατόρθωμά δεν μπορεί να συγκριθεί με τη δημιουργία της ανθρώπινης ζωής και την εμπειρία του τοκετού. Δεν έχει σημασία τι σκεφτόσασταν πριν για το σώμα σας. Από την ημέρα του τοκετού και μετά θα μάθετε να το σέβεστε για την σοφία και την τελειότητα του.

Το μωρό σας δεν θα είναι έτσι ακριβώς όπως το φανταζόσασταν

Σίγουρα θα έχετε δει εκείνα τα τέλεια ροζ νεογέννητα που δείχνουν στην τηλεόραση και στις ταινίες. Στην πραγματική ζωή όμως τα νεογέννητα είναι κατακόκκινα, ταλαιπωρημένα με μία κιτρινωπή βλέννα κολλημένη πάνω τους, με τρίχες σχεδόν σε όλο τους το σώμα, με παραμορφωμένα τα κεφαλάκια τους από τη συμπίεση και πρησμένα τα γεννητικά τους όργανα. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά και σε λίγες μέρες θα αποτελούν παρελθόν. Για εσάς βέβαια ακόμα κι έτσι το μωράκι σας θα είναι το πιο όμορφο μωρό του κόσμου.

Θα ξεχάσετε πολύ γρήγορα τον πόνο

Στην πραγματικότητα θα τον ξεχάσετε τη στιγμή που θα κρατήσετε το μωράκι σας στην αγκαλιά σας. Αυτό βέβαια είναι ένα μέρος του σχεδίου της «Μητέρας Φύσης» για να βεβαιωθεί ότι ο πλανήτης μεγαλώνει. Στην επόμενη μάλιστα εγκυμοσύνη σας κατά τη διάρκεια του τοκετού θα συμπεριφερθείτε σαν… μια έμπειρη επαγγελματίας!

Exit mobile version