Πέντε πράγματα που κάνουν τα έμβρυα μέσα στη μήτρα

Πολλές μέλλουσες μαμάδες αναρωτιούνται τι μπορεί να κάνουν τα έμβρυα που κυοφορούν μέσα στη μήτρα.

Κι όμως πριν καν βγουν στον έξω κόσμο, τα έμβρυα κάνουν πολλά υπέροχα πράγματα που μπορεί να μην φανταζόμαστε ενώ είναι γνωστό πως από κάποια εβδομάδα και μετά μπορούν να αντιληφθούν τους εξωτερικούς ήχους.

Δείτε μεταξύ άλλων πέντε πράγματα που μπορεί να κάνει το έμβρυο μέσα στη μήτρα…

1. Μπορεί να αναπνεύσει
Ήδη από την ένατη εβδομάδα της κύησης το έμβρυο εξασκείται στο να αναπνέει. Το μωρό σας λαμβάνει το απαραίτητο οξυγόνο μέσα στη μήτρα από τον ομφάλιο λώρο.

2. Μπορεί να γελάσει
Ξέρατε ότι το έμβρυο μπορεί να γελάσει μέσα στη μήτρα; Υπέρηχοι έχουν δείξει μωρά να χαμογελούν από την 26η εβδομάδα της κύησης.

3. Μπορεί να έχει λόξιγκα
Ο λόξιγκας ξεκινά περίπου στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης ενώ στο δεύτερο τρίμηνο ο λόξιγκας γίνεται αντιληπτός με τις περισσότερες γυναίκες να τους μπερδεύουν με γρήγορες κλωτσιές.

4. Μπορεί να ανοίξει τα μάτια του
Από την 28η εβδομάδα τα έμβρυα μπορούν να ανοίξουν τα μάτια τους. Μπορούν δηλαδή να αντιδράσουν στο φως κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου.

5. Μπορεί να ουρεί
Μετά από ένα διάστημα, ένα έμβρυο αρχίζει να αποβάλλει τα ούρα του. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της κατάποσης και της πέψης του αμνιακού υγρού όπου έπειτα φιλτράρεται μέσω των νεφρών και ουρεί πίσω στη μήτρα.

Exit mobile version