Πώς να αντιμετωπίσετε ένα κρυολόγημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το τελευταίο διάστημα επί της ουσίας η γρίπη «θερίζει» στην χώρα μας, με τους μισούς περίπου να βρίσκονται στο κρεβάτι.

Αυτό που συνίσταται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ξεκούραση, κατανάλωση πολλών υγρών και εφαρμογή φαρμακευτικής αγωγής. Τι γίνεται όμως με τις μέλλουσες μανούλες που λόγω της εγκυμοσύνης είναι προτιμότερο να αποφεύγουν τα φάρμακα και να ακολουθούν φυσικές λύσεις;

Παρακολουθήστε τη θερμοκρασία του σώματός σας

Φροντίστε με ένα θερμόμετρο να ελέγχετε τη θερμοκρασία του σώματός σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ υψηλή. Αν είναι πάνω από 38, αυτό σημαίνει ότι έχετε πυρετό.

Σε αυτή την περίπτωση, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας για να σας πει αν χρειάζεται να πάρετε κάποιο αντιπυρετικό ή όχι. Υπάρχουν φάρμακα που επιτρέπεται να πάρετε όπως η παρακεταμόλη. Αυτή την απόφαση βέβαια δεν μπορείτε να την πάρετε μόνη σας, γι΄αυτό ζητήστε έγκαιρα τη συμβουλή του γιατρού σας.

Δοκιμάστε φυσικές θεραπείες

Αντί για φάρμακα δοκιμάστε στο σπίτι να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα με φυσικές θεραπείες.

Για τη ρινική συμφόρηση και τον πονόλαιμο, δοκιμάστε να πιείτε τσάι με τζίντζερ και λεμόνι. Η συνταγή αυτή είναι ό,τι πρέπει και για τις πρωινές ναυτίες.

Οι χυμοί πλούσιοι σε βιταμίνη C, έχουν τη δύναμη να θεραπεύσουν τον πονόλαιμο και να καταπραΰνουν το στομάχι. Για να δημιουργήσετε έναν αντιοξειδωτικό χυμό θα χρειαστείτε φρούτα και λαχανικά όπως παντζάρια, καρότα, μήλα, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, αχλάδια και ρόδι.

Τέλος οι βαθιές αναπνοές πάνω από ένα μπολ με βραστό νερό (εισπνοή ατμού) καθώς ο θερμός και ο υγρός αέρας βοηθάει τη συμφόρηση να χαλαρώσει.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Πίνετε άφθονο νερό, χυμούς και ζεστά ροφήματα καθώς είναι καλό για το σώμα σας να μένει ενυδατωμένο όταν υποφέρετε από κρυολόγημα. Αυτό επειδή τα άφθονα υγρά θα αντικαταστήσουν εκείνα που χάνονται λόγω της εφίδρωσης και της καταρροής.

Έτσι κι αλλιώς κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, πρέπει να πίνετε περίπου 10 ποτήρια νερό της ημέρα, προσπαθήστε λοιπόν να τα κάνετε 12 ή 13 ποτήρια ώστε να αναπληρώνετε τα υγρά που χάνετε.

Φροντίστε να τρώτε καλά

Η διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση του καλού επιπέδου του ανοσοποιητικού συστήματος, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε ένα ευρύ φάσμα από πολύχρωμα τρόφιμα – κόκκινες ντομάτες, σπανάκι, κίτρινες πιπεριές, μελιτζάνες – δεδομένου ότι θα ενισχυθεί η πρόσληψη αντιοξειδωτικών.

Προσέξτε την υγιεινή σας

Φροντίστε να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής ώστε να μην εξαπλώνονται τα μικρόβια. Οι ιοί μεταφέρονται πολύ εύκολα με το φτέρνισμα και μέσω της επαφής των χεριών. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι πλένετε τα χέρια σας συχνά, ειδικά πριν από το φαγητό, κατά τις ώρες που βρίσκεστε στο γραφείο και μην ακουμπάτε συνέχεια τα χέρια σας στο πρόσωπο.

 

Exit mobile version