Πώς να αποφύγετε τις ραγάδες στην εγκυμοσύνη

Είναι μία από τις επίφοβες παρενέργειες της εγκυμοσύνης, αλλά οι ραγάδες μπορεί να αποφευχθούν! Πώς; Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τις παρακάτω συμβουλές! 

Πρόληψη

Μπορεί την περίοδο της εγκυμοσύνης το τελευταίο πράγμα που θα έχετε στο μυαλό σας είναι η εικόνα του εαυτού σας με μαγιό την επόμενη σεζόν, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάτε το σώμα και τη διατροφή σας.

Μην καταθέτετε τα όπλα!

Ραγάδες αναπτύσσουν  περίπου το 75 – 90% των γυναικών κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης. Αυτό συμβαίνει επειδή προστίθεται βάρος στην κοιλιακή χώρα, το οποίο σταδιακά εξαπλώνεται και στο υπόλοιπο σώμα. Οι ραγάδες συνήθως κάνουν την εμφάνισή τους στον έκτο ή έβδομο μήνα στην περιοχή της κοιλιάς, τους μηρούς, τους γλουτούς και το στήθος.

Τα σημάδια ξεκινούν ως λεπτές, παράλληλες κόκκινες γραμμές στο χόριο (το μεσαίο στρώμα του δέρματος). Συμβαίνουν όταν το δέρμα τεντώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και όσο περνάει ο καιρός η επιδερμίδα γίνεται πιο λεπτή και ασημί και ενδέχεται να εμφανίζονται σαν ουλή. Με το πέρασμα του χρόνου, τα σημάδια εξασθενούν και γίνονται λιγότερο αισθητά, αλλά ακόμη και πολλά χρόνια αργότερα , όταν φοράτε το μπικίνι σας, θα σας θυμίζουν τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης.

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν όλες οι γυναίκες ραγάδες. Οι γιατροί πιστεύουν ότι μερικές γυναίκες έχουν αρκετές ραγάδες επειδή το σώμα τους παράγει περισσότερη ποσότητα της ορμόνης, κορτικοστεροειδή, από ό, τι συνήθως. Αυτή η ορμόνη μειώνει την ποσότητα του κολλαγόνου στο δέρμα, και το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη η οποία διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος.

Κάντε μασάζ στο δέρμα σας – διατηρήστε μια υγιεινή διατροφή

Το καθημερινό μασάζ στο δέρμα σας με ένα γάντι μασάζ ή ενυδατική κρέμα μπορεί να βελτιώσει την αύξηση της κυκλοφορίας, και ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων ιστών του δέρματος. Επίσης είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες Ε, βιταμίνη C, ψευδάργυρο και διοξείδιο του πυριτίου που κρατούν το δέρμα υγιές.

Το άφθονο νερό κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης κρατά επίσης το δέρμα σας ενυδατωμένο. 

Ενυδάτωση και κρέμες

Ξεκινήστε νωρίς και εφαρμόστε κρέμες που περιέχουν βιταμίνη Ε ή βιταμίνη Α. Οι κρέμες που περιέχουν άλφα υδροξύ οξέα (ΑΗΑ) και είναι φτιαγμένες με φυτικά εκχυλίσματα, μπορεί επίσης να βοηθήσουν. Δείτε παρακάτω συστάσεις από μαμάδες σε…μαμάδες!

Body Butter καρύδα της PALMER’S
Είναι γεμάτο από βιταμίνη Ε και μια φθηνή επιλογή.

Τονωτικό λάδι από τη Clarins 
Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβό, αλλά όπως υποστηρίζουν οι μαμάδες βοήθάει πολύ μετά τον τοκετό. 

  CX Stretch Mark της Clinique
Το λέει και το όνομα της, αλλά αυτή η κρέμα όχι μόνο βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας της αλλά και στις προτιμήσεις των μαμάδων.

Exit mobile version