Πώς να φροντίσετε το δέρμα της κοιλιάς και του στήθους κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη

Ένας οδηγός βήμα- βήμα με τα κατάλληλα και απόλυτα ασφαλή προϊόντα για τη μητέρα και το βρέφος

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα μιας γυναίκας βιώνει πολλές αλλαγές. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι κυριολεκτικά μεγαλώνετε έναν άνθρωπο μέσα σας, οπότε το σώμα σας προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα για να ανταπεξέλθει όσο το δυνατόν καλύτερα στον καινούριο του ρόλο. Αδιαμφισβήτητα, όμως, οι πιο σημαντικές από αυτές τις αλλαγές είναι αυτές που σημειώνονται στην περιοχή της κοιλιάς και του στήθους. Η πρόληψη λένε είναι η καλύτερη θεραπεία, γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να φροντίζετε το δέρμα του σώματός σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Καθώς προετοιμάζεστε, λοιπόν, για να καλωσορίσετε το μωρό σας στη ζωή, μπορεί, επίσης, να «υποδεχτείτε» κάποια ορατά σημάδια στο δέρμα σας, από ραγάδες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, μέχρι χαλάρωση του δέρματος, κατά τους μήνες μετά τον τοκετό.

Για να αντιμετωπίσετε, όμως, από την αρχή αυτές τις αλλαγές αποτελεσματικά και με ασφάλεια, χρειάζεστε τον κατάλληλο σύμμαχο. Η Mustela®, Νο1 μάρκα στη Γαλλία*, με την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων Maternity βρίσκεται δίπλα σε κάθε νέα και μέλλουσα μητέρα από την πρώτη κιόλας ημέρα της εγκυμοσύνης.  Προσφέρει εξειδικευμένα και απόλυτα ασφαλή στη χρήση προϊόντα για τις ραγάδες και τις θηλές, ώστε να απολαύσετε το μεγαλείο της μητρότητας στον υπέρτατο βαθμό με απόλυτη ηρεμία.

Δείτε, λοιπόν, βήμα- βήμα τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας, που πρέπει να υιοθετήσετε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά τον τοκετό, ώστε να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές.

Βήμα – βήμα η περιποίηση του δέρματος, με έμφαση στις ραγάδες και στη φροντίδα των θηλών, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη

Πρόληψη εμφάνισης ραγάδων

Για την πρόληψη της εμφάνισης ραγάδων η σειρά προϊόντων Mustela® Maternity, που συνιστάται μάλιστα και από τον Σύλλογο Μαιών**, περιλαμβάνει τη Stretch Marks Cream Mustela®, κατάλληλη για χρήση από τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης, καθ’ όλη της διάρκειά της αλλά και κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Παρέχει ενυδάτωση μακράς διάρκειας και καταπραΰνει από το αίσθημα τραβήγματος του δέρματος, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ελαστικότητά του και αφήνοντάς το απαλό και μεταξένιο. Περιέχει 97% συστατικά φυσικής προέλευσης και το βασικό ενεργό συστατικό της είναι το συμπυκνωμένο έλαιο maracuja (passion fruit), γνωστό για τις εξαιρετικά ενυδατικές του ιδιότητες. Με κρεμώδη και ευχάριστη υφή, που απορροφάται άμεσα, μπορεί να εφαρμοστεί πρωί και βράδυ στην κοιλιά, στους γοφούς, στους γλουτούς και στο στήθος (σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής κατά τη διάρκεια του θηλασμού).

Επίσης, το Stretch Marks Oil Mustela®, είναι ένα λάδι που συμβάλλει στην πρόληψη των ραγάδων, βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και ανακουφίζει από το αίσθημα του τραβήγματος. Έχει 100% συστατικά φυσικής προέλευσης, με βασικό ενεργό συστατικό το εκχύλισμα από έλαιο maracuja, που ενυδατώνει το δέρμα, και είναι βιολογικά πιστοποιημένο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την 1η ημέρα της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό, πρωί & βράδυ, στην κοιλιά, τους γοφούς, τους γλουτούς και στο στήθος, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή και για μασάζ. 

Extra tip! Αυτό που αξίζει να γνωρίζετε όλες οι νέες και μέλλουσες μανούλες είναι ότι τα δύο προϊόντα μπορούν να εφαρμοστούν και συνδυαστικά. Για το πρωί προτιμήστε το Stretch Marks Cream Mustela® με άμεση απορρόφηση που σας επιτρέπει να ντυθείτε γρήγορα και για το βράδυ το Stretch Marks Oil Mustela® για έξτρα ενυδάτωση!

Περιποίηση του δέρματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό

Μήπως οι πολύτιμες ραγάδες της εγκυμοσύνης έκαναν ήδη την εμφάνισή τους;

Tο Stretch Marks Serum Mustela® δρα στοχευμένα στις πρόσφατες ραγάδες και βοηθά στη βελτίωση της εμφάνισής τους, μειώνοντας το μήκος, το πλάτος, το χρώμα και την υφή τους. Η φόρμουλά του περιέχει 96% συστατικά φυσικής προέλευσης και έλαιο maracuja, που ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος και το αφήνει απαλό και μεταξένιο. Διατίθεται με ειδικό δοσομετρητή, ιδανικό για στοχευμένη εφαρμογή, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πρωί και το βράδυ, πάνω στις νέες ραγάδες για 8 εβδομάδες.

Περιποίηση των ευαισθητοποιημένων θηλών μετά τον θηλασμό

Η περιποίηση των θηλών κάθε νέας μανούλας μετά το θηλασμό αποτελεί το Α και το Ω για μια ήρεμη και απολαυστική -και από τις δύο πλευρές- διαδικασία θηλασμού.

Η Nursing Comfort Balm Mustela® είναι σχεδιασμένη για την προστασία των ευαισθητοποιημένων θηλών και απόλυτα ασφαλής για το μωρό κατά την περίοδο του θηλασμού. Η χρήση της καταπραΰνει και επανορθώνει, διατηρώντας την άνεση στο δέρμα, ενώ βοηθά, επίσης, στην αποκατάστασή του, ώστε οι νέες μητέρες να απολαμβάνουν πλήρως τον θηλασμό. Χωρίς πρόσθετο άρωμα, η ουδέτερη μυρωδιά της δεν διαταράσσει το μωρό κατά τη διάρκεια του θηλασμού, ενώ η πλούσια και κρεμώδης υφή της εφαρμόζεται τέλεια στο δέρμα και την καθιστά ευχάριστη στη χρήση. Μπορεί να εφαρμοστεί μετά από κάθε θηλασμό χωρίς ξέβγαλμα (σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής κατά τη διάρκεια του θηλασμού).

Εμπιστευτείτε, λοιπόν, τη Mustela®, την εταιρεία που διακρίθηκε ως «Brand of the Year» στα Mother & Baby Awards 2021 & 2022 και απολαύστε με ασφάλεια και απόλυτη ηρεμία το υπέροχο ταξίδι της μητρότητας από την πρώτη στιγμή.

Όλα τα προϊόντα Mustela® διατίθενται στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης

* QuintilesIMS, Pharmatrend Database, Baby Care market, MAT Sept. 2019 τμχ. & αξία, Γαλλία

** Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας

Exit mobile version