Πώς να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τον ερχομό του μωρού

Στο τέλος του τρίτου τριμήνου οι μέλλουσες μανούλες ενδέχεται να υποφέρουν από οσφυαλγία, πρησμένους αστραγάλους και κόπωση.

Γι’ αυτό καλό είναι να έχετε ετοιμάσει τους προηγούμενους μήνες το σπίτι σας για να υποδεχτείτε όπως πρέπει το νέο μέλος της οικογένειας. Παρουσιάζουμε έναν mini οδηγό με όλες τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να κάνετε στο σπίτι σας. Μην επιχειρήσετε βέβαια να τις κάνετε μόνη, γιατί θα κουραστείτε. Το αποτέλεσμα πάντως θα σας δικαιώσει!

Το οικογενειακό αυτοκίνητο

Το πιο σημαντικό είναι να έχετε τοποθετήσει σωστά το παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια μπορείτε να καταχωνιάσετε μερικές πάνες και υγρά μαντηλάκια στο ντουλαπάκι του συνοδηγού για ώρα ανάγκης.

Εάν το αυτοκίνητό σας χρειάζεται αλλαγή στα λάδια ή ένα mini service, κάντε το τώρα. Μπορεί να μην είναι και πολύ ευχάριστο να τρέχετε για το αυτοκίνητο τώρα που είστε έγκυος αλλά σίγουρα σε μερικούς μήνες από σήμερα με ένα νεογέννητο μωρό στο σπίτι σας ο χρόνος σας θα είναι περιορισμένος.

Την κρεβατοκάμαρά σας

Ναι μεν τους πρώτους μήνες ο ύπνος σας θα είναι περιορισμένος, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει το υπνοδωμάτιο σας να είναι ένα μέρος άνετο και χαλαρωτικό.

Αν δεν έχετε ήδη ένα καλό κομοδίνο, τώρα ήρθε η ώρα να πάρετε και βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μέσα ένα ρολόι και ένα φωτιστικό. Βεβαιωθείτε επίσης ότι τα συρτάρια σας είναι εφοδιασμένα με άνετα ρούχα και σουτιέν θηλασμού.

Καθαριότητα

Από τα πιο σημαντικά πράγματα για μια μαμά δεν είναι μια πλεκτή κουβερτούλα ή το αρκουδάκι, αλλά ένα καθαρό σπίτι.

Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα για μια οικιακή βοηθό έστω και για λίγες ημέρες ζητήστε τη βοήθεια της μαμάς σας, της αδερφής σας, κάποιας φίλης ή και του συζύγου για να είναι το σπίτι σας φρέσκο και καθαρό όταν υποδεχτείτε το μωρό.

Τον σκύλο της οικογένειας

Εάν περιμένετε το πρώτο σας παιδάκι, οι αλλαγές είναι πολλές ακόμα και για τον σκύλο της οικογένειας. Φροντίστε να κάνετε μια επίσκεψη στον κτηνίατρο πριν γεννήσετε και προετοιμάστε το σκυλάκι σας για το νέο μωρό που θα έρθει ώστε να είναι πιο εύκολο και για εκείνο η μετάβαση.  Διαβάστε σε σχετικό άρθρο του baby.gr: Μωρό & κατοικίδιο: Πώς θα γίνουν οι συστάσεις.

Προμήθειες

Μπορεί τώρα να σας φαίνεται αστείο να ψωνίσετε και τα γεμίσετε τα ντουλάπια σας με τρόφιμα λες και έχουμε κατοχή, ωστόσο πιστέψτε μας με ένα βρέφος ακόμα και τα ψώνια για το super market είναι μια δύσκολη απόφαση. Εφοδιάστε λοιπόν το ντουλάπι σας με τα βασικά για το νοικοκυριό (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας) καθώς και με τρόφιμα όπως μακαρόνια, ρύζι κ.α για εσάς και τον σύζυγό σας.

Το πλυσταριό

Μπορεί τα μωρά να είναι μικροσκοπικά πλασματάκια, θέλουν όμως πολύ συχνά να «ανανεώνουν την εμφάνισή τους» με καινούργια ρουχαλάκια, γεγονός που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να βάλετε πολλά πλυνητήρια! Οργανωθείτε λοιπόν και φροντίστε να έχετε απορρυπαντικά, στεγνωτήριο και μαλακτικό.

Κουζίνα

Οι φίλοι και η οικογένεια μπορεί να είναι πρόθυμοι να σας στέλνουν κατσαρόλες με σπιτικά φαγητά αν δεν έχετε τον χρόνο να μαγειρέψετε για εσάς και τον σύζυγό σας. Σε περίπτωση όμως που θα θηλάσετε φροντίστε να έχετε τις απαραίτητες τροφές για πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο και τα ενδιάμεσα σνακ.

Exit mobile version