Πώς να προετοιμαστείτε για μια προγραμματισμένη καισαρική

Σχεδόν το 50% των γεννήσεων στην Ελλάδα γίνονται με καισαρική, καθιστώντας τη διαδικασία κοινή στα μαιευτήρια. Αν και για να προχωρήσει μια γυναίκα σε καισαρική τομή, συνήθως υπάρχει σοβαρός λόγος, πολλές από τις γεννήσεις έχουν προγραμματιστεί εκ των προτέρων.

Γνωρίζοντας λοιπόν την ημερομηνία άφιξης του μωρού δίνει στν μέλλουσα μαμά άφθονο χρόνο για να προετοιμαστεί κατάλληλα. Εδώ είναι 8 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να είστε πανέτοιμες την μεγάλη μέρα! 

Τοποθέτηση καθετήρα

 

Στο χειρουργείο θα σας τοποθετήσουν καθετήρα, δεδομένου ότι το πρώτο 24ωρο δεν θα μπορείτε να σηκωθείτε για να πάτε στην τουαλέτα. Μπορεί η διαδικασία να μην είναι ευχάριστη αλλά είναι κάτι που θα σας προσφέρει άνεση. Σιγουρευτείτε μόνο ότι η επισκληρίδιος ένεση θα γίνει πριν από την εισαγωγή του καθετήρα ώστε να μην έχετε καμία ενόχληση.

* Όπως πάντα, δεν πρέπει ποτέ να το συζητήσετε με τον γιατρό σας προτού ακολουθήσετε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή.

Να έχετε υπομονή

Το γεγονός ότι θα γεννήσετε με προγραμματισμένο ραντεβού δεν σημαίνει ότι όλα θα κινηθούν με βάση ρολόι. Οι γυναίκες που προχωρούν εκτάκτως σε καισαρική τομή ή εκείνες που μπαίνουν εκτάκτως στο μαιευτήριο, προηγούνται. Φέρτε μαζί σας τράπουλα, περιοδικά  ή ταινίες που θα σας κρατήσουν απασχολημένες, σε περίπτωση καθυστέρησης.

Ζητήστε ένα φάρμακο κατά της ναυτίας

Μετά τα αναλγητικά φάρμακα, πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι είχαν μια τάση ναυτίας. Για να μην έχετε αυτή την δυσάρεστη αίσθηση ζητήστε να σας χορηγήσουν ένα φάρμακο κατά της ναυτίας.  

* Όπως πάντα, δεν πρέπει ποτέ να ζητάτε ή να λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

Προγραμματίστε νωρίς

Προγραμματίστε τη διαδικασία όσο πιο νωρίς γίνεται και αυτό επειδή οι περισσότεροι γιατροί απαγορεύουν την κατανάλωση φαγητού για οκτώ ώρες πριν από την χειρουργική επέμβαση. Αν λοιπόν το ραντεβού σας έχει προγραμματιστεί για το πρωί, δεν θα ταλαιπωρηθείτε από την πείνα όλη μέρα. Εκτός αυτού θα γλιτώσετε και την νευρικότητα και το άγχος για το επικείμενο χειρουργείο αφού δεν θα το σκέφτεστε όλη μέρα!

Ξυρίστε την ευαίσθητη περιοχή

Δεν μιλάμε βέβαια για ένα πλήρες ξύρισμα γραμμή μπικίνι κερί πριν τη χειρουργική επέμβαση αλλά μην παραλείψετε την περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής πριν το μαιευτήριο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα το κάνουν οι νοσοκόμες με τα ξυραφάκια μιας χρήσης.

Να τα πούμε λίγο;

Το τελευταίο πράγμα που θα έχετε στο μυαλό σας όταν μπείτε στην χειρουργική αίθουσα είναι να πιάσετε κουβέντα με τον σύζυγό σας. Με την συζήτηση όμως θα καταπολεμήσετε το άγχος σας και θα ηρεμήσετε.

Μικρό νεσεσέρ για το κρεβάτι

Σε ένα μικρό νεσεσέρ τοποθετήστε μια οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα και μια μικρή πετσέτα προσώπου ώστε να το έχετε δίπλα στο κρεβάτι σας και να μην χρειαστεί να φωνάξετε τη νοσοκόμα το βράδυ που θα θέλετε να πλύνετε τα δόντια σας.

Exit mobile version