Πώς οι αλλαγές στον καιρό επηρεάζουν την εγκυμοσύνη

Οι αλλαγές στον καιρό μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων ασθενειών. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ληφθούν τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για να αποφευχθεί η εξάπλωση των διαφόρων συνθηκών που ενισχύονται από αυτούς τους εξωτερικούς παράγοντες.

Αν βλέπετε δραστικές αλλαγές στις καιρικές συνθήκες κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη, μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του μωρού. Αν συμβεί αργότερα, μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό και χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση.

Ωστόσο, το περιβάλλον στο οποίο ζούμε επίσης δημιουργεί και άλλους κινδύνους. Αυτές είναι οι συχνότερες συνέπειες των καιρικών αλλαγών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

– Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά νοσήματα σε έγκυες γυναίκες.

– Η αλλαγή του κλίματος θα μπορούσε να αυξήσει τις θερμοκρασίες και έτσι να επιδεινώσει την ποιότητα του αέρα.

– Η κλιματική αλλαγή αυξάνει την ένταση των τυφώνων και των βροχών, καθιστώντας τις πλημμύρες πιο συχνές, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο έκθεσης σε τοξίνες και μούχλα.

– Η μόλυνση μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των τροφίμων. Αυτό μπορεί να κάνει τις έγκυες γυναίκες να έχουν προβλήματα στο στομάχι .

– Οι φυσικές καταστροφές μπορεί να προκαλέσουν, τόσο στις εγκυμονούσες όσο και στις γυναίκες που έχουν γεννήσει πρόσφατα, σοβαρό στρες,  και ως εκ τούτου, πρόωρο τοκετό.

Exit mobile version