Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη;

Όταν πρόκειται για κάποιο χαρμόσυνο γεγονός όπως είναι ένας αρραβώνας, μια πρόταση γάμου, μια εγκυμοσύνη, καινούργια θέση εργασίας, συνήθως όλοι θέλουμε να το φωνάξουμε σε φίλους και γνωστούς (ή τουλάχιστον στο Facebook και το Instragram.)

Αλλά τι γίνεται όταν η καλή είδηση γίνεται απροσδόκητα κακή; Στην περίπτωση της εγκυμοσύνης, πολλές γυναίκες επιλέγουν να την ανακοινώσουν αφού πρώτα συμπληρώσουν τις 12 εβδομάδες κύησης. Και αυτό επειδή σε περίπτωση αποβολής, το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς είναι να δίνει εξηγήσεις στον περίγυρό του και τελοσπάντων να υποβάλει τον εαυτό του σε αυτή την άβολη θέση.

Σε καμιά περίπτωση βέβαια η αποβολή δεν είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να ντρέπεστε. Ειδικά τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες γυναίκες μιλάνε ανοιχτά για αυτή την δυσάρεστη εμπειρία και δίνουν με αυτό τον τρόπο κουράγιο και σε άλλες γυναίκες που ενδεχομένως περνάνε το ίδιο ή είναι αντιμέτωπες με αυτόν τον φόβο.

Πότε είναι όμως η κατάλληλη στιγμή να ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της μια γυναίκα; 5 μαμάδες, αποκαλύπτουν!

«Ήταν πραγματικότητά μου και δεν υπήρχε κανένας λόγος να το κρύψω. Το είπα σε όλους τους στενούς μου φίλους και όποτε συναντούσα γνωστούς, το μοιραζόμουν. Δεν το μετανιώνω γιατί ακόμα κι αν απέβαλλα δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να το κρατήσουν μυστικό. Μου αρέσει να εξωτερικεύω τα συναισθήματά μου είτε είναι χαράς είτε λύπης. Έχω φίλες που απέβαλαν και ένιωθαν μόνες επειδή δεν το μοιράστηκαν με κανέναν. Δεν είναι όμως κάποιο στίγμα, ούτε κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεται μια γυναίκα.» Μαρία Τ.

«Την πρώτη φορά που έμεινα έγκυος, ήθελα να περάσει το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και μετά να το ανακοινώσω. Η οικογένειά μου βέβαια το γνώριζε εξ’ αρχής. Ήμουν αγχωμένη επειδή ήταν η πρώτη φορά που έμενα έγκυος και ήθελα να βεβαιωθώ ότι η εγκυμοσύνη κυλάει ομαλά. Στο δεύτερο μωρό, ήμουν πιο χαλαρή αλλά είχα μια αποβολή μετά από αυτό. Τώρα είμαι και πάλι έγκυος και έπραξα όπως και την πρώτη φορά. Το ανακοίνωσα σε φίλους και γνωστούς αφού είχαν περάσει οι πρώτοι μήνες της εγκυμοσύνης.» Κατερίνα Ν.

«Το προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα δεδομένου ότι είμαι πάρτι animal και οι φίλοι μου κατευθείαν το υποψιάστηκαν αφού κάθε φορά που βγαίναμε έπινα μόνο νερό. Δεν με νοιάζει όμως γιατί ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που νομίζω ότι το πρόσωπό μου μαρτυρούσε την ευτυχία μου!» Σάρα Φ.

«Ήθελα πάρα πολύ να μείνω έγκυος και όταν το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό έτυχε να είμαι μόνη μου στο σπίτι. Πήρα τηλέφωνο τον άντρα μου, τους γονείς μου και τις κολλητές μου μία μία. Ήταν τόσο συναρπαστικά τα νέα που δεν μπορούσα να τα κρατήσω μόνο για μένα!» Μπέτυ Σ.

«Την πρώτη μου εγκυμοσύνη, την ανακοίνωσα σχεδόν αμέσως. Την δεύτερη φορά όμως επειδή κάναμε εξωσωματική και δεν ήμουν σίγουρη, ήθελα πρώτα να ακούσω τους χτύπους της καρδούλας του μωρού μου πολλές φορές και μετά να το πω. Περίμενα μέχρι να κλείσω τους τέσσερις μήνες της εγκυμοσύνης!» Τζούλια Μ.

Exit mobile version