Πρόκληση τοκετού: 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Πολλές γυναίκες βιώνουν την εμπειρία των “σπάσιμων των νερών” όμως ο τοκετός μπορεί να προκληθεί και τεχνητά, με τη βοήθεια ορμονών ή μηχανικής πίεσης στον τράχηλο και είναι οι λεγόμενοι τεχνητοί πόνοι.

Σε αυτή την λύση καταλήγει ο γιατρός όταν κρίνει πώς είναι καλύτερο για το παιδί να γεννηθεί παρά να παραμείνει στην μήτρα ή όταν εκτιμάται πώς η υγεία της μητέρας και του εμβρύου κινδυνεύει αν συνεχιστεί η εγκυμοσύνη. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ορισμένα πράγματα που οι μητέρες πρέπει να ξέρουν. Δείτε ποια είναι αυτά!

Δείτε το θετικά και μην πανικοβάλλεστε

Η ζωή δεν συμπίπτει πάντα με το σχέδιο γέννησής (ακόμα κι αν το έχετε οργανώσει με κάθε λεπτομέρεια.) Μερικές φορές το σώμα (ή το μωρό) έχει το δικό του σχέδιο ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σας.

Δεν θα περπατάε… χιλιόμετρα

Στους διαδρόμους του μαιευτηρίου. Οι περισσότερες γυναίκες είναι ξαπλωμένες ώστε να παρακολουθεί ο γιατρός τον χτύπο της καρδιάς και την διάμετρο των συστολών.

Ο γιατρός μπορεί να…

Τοποθετήσει υπόθετα προσταγλανδίνης στον κόλπο, που δρουν τοπικά και ωριμάζουν τον τράχηλο, τον μαλακώνουν και τον λεπταίνουν κι έτσι προκαλούνται συσπάσεις στη μήτρα.

Ο πόνος…

Μπορεί να σας φανεί έντονος επειδή ξεκινά απότομα. Όταν οι συσπάσεις προκαλούνται τεχνητά, μέσω της χρήσης κολπικού υπόθετου, οι ίνες του μυ συσπώνται ταυτόχρονα – κάτι που δεν συμβαίνει ποτέ στους μύες που συσπώνται φυσιολογικά. Για να αισθανθείτε καλύτερα μπορεί ο γιατρός να σας προτείνει την επισκληρίδιο ένεση.

Exit mobile version