Πρόωρη γέννα στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης – Όσα πρέπει να ξέρετε

Όταν τα βρέφη γεννιούνται μεταξύ της 28ης και της 32ης εβδομάδας κύησης, μπορεί να παρουσιάσουν ορισμένα προβλήματα υγείας.

Συνήθως, τα μωρά που γεννιούνται κατά τον 7ο μήνα της κύησης θα χρειαστούν τη βοήθεια αναπνευστήρα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πνεύμονες είναι ακόμα ανώριμοι.

Επίσης, δεν έχουν αναπτύξει ακόμα κάποια αντανακλαστικά, όπως η αναρρόφηση. Ως εκ τούτου, τρέφονται συνήθως μέσω ενός σωλήνα τροφοδοσίας.

Βρέφη που γεννήθηκαν σε 7 μήνες

Τα έμβρυα παρουσιάζουν την μεγαλύτερη ανάπτυξη τους τελευταίους 8 μήνες της κύησης. Το να γεννιέται μεταξύ της 28ης και της 32ης εβδομάδας σημαίνει ότι τα μωρά αποκτούν μόνο το ένα τρίτο του ιδανικού βάρους τους.

Όταν συμβεί αυτό, τα μωρά που γεννιούνται στους 7 μήνες χρειάζονται αμέσως την προσοχή μιας νεογνικής μονάδας ανάνηψης. Εκεί, οι νεογνολόγοι θα παρέχουν ειδική φροντίδα και θεραπεία μέχρι να ωριμάσουν όλα τα συστήματα του μωρού.

Δυστυχώς, οι πνεύμονες είναι τα όργανα που υποφέρουν περισσότερο όταν πρόκειται για τόσο πρόωρα μωρά.

Η πρόωρη γέννηση σε αυτό το σημείο σημαίνει ότι τα μωρά δεν έχουν αρκετό πνευμονικό επιφανειοδραστικό. Αυτή η ζωτική ουσία επιτρέπει την ανταλλαγή οξυγόνου μεταξύ των ιστών.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλά όργανα που εξακολουθούν να είναι υποανάπτυκτα σε αυτό το σημείο. Αυτά περιλαμβάνουν τον εγκέφαλο, τους πνεύμονες και τα νεφρά. Το πεπτικό σύστημα και το ανοσοποιητικό σύστημα δεν λειτουργούν ακόμη πλήρως.

Exit mobile version