Πρώτη εγκυμοσύνη VS Δεύτερη

Κάθε εγκυμοσύνη είναι ξεχωριστή αλλά για να λέμε την αλήθεια την πρώτη φορά που περιμένετε τον πελαργό είστε μες στη τρελή χαρά!

Ένα μικρό θαύμα γεννιέται μέσα σας και το απολαμβάνετε στο έπακρο, όχι βέβαια μόνο εσείς αλλά και ολόκληρη η οικογένεια. Παρουσιάζουμε τις 8 top διαφορές μεταξύ της πρώτης εγκυμοσύνης και της δεύτερης (και όλων όσων ακολουθούν)!

Εκμάθηση
Στην πρώτη εγκυμοσύνη συζητάτε ώρες ατελείωτες με τη μαμά σας, τη πεθερά σας, τις θείες και τις ξαδέρφες τα πάντα σχετικά με την εγκυμοσύνη και ανταλλάσετε εμπειρίες. Εννοείται βέβαια ότι διαβάζετε παράλληλα επιστημονικά βιβλία για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, την ανατροφή των παιδιών, τη διατροφή και την άσκηση.
Στη δεύτερη μπορεί απλά να διαβάζετε κανένα περιοδικό για να χαλαρώσετε από την πίεση της καθημερινότητας και να μάθετε τα τελευταία νέα του Brand Pitt και της Angelina Jolie. Τι; Υιοθέτησαν κι άλλο παιδί; Μα καλά πότε πρόλαβαν; Εσείς τους είχατε αφήσει στα πέντε!  

Διατροφή
Στην πρώτη εγκυμοσύνη ακολουθείτε μία απόλυτα ισορροπημένη διατροφή και φροντίζετε να παίρνετε αρκετές βιταμίνες απ’ όλες τις ομάδες τροφίμων για εσάς και το μωρό που περιμένετε. Εννοείται βέβαια ότι και ο σύζυγος είναι «απίκο» σε περίπτωση που σας μυρίσει κάτι και η ώρα είναι περασμένη!  
Στη δεύτερη τρώτε απλά τις κοτομπουκιές που μπορεί να άφησε το παιδάκι σας στο πιάτο του ή τσιμπολογάτε ετοιμάζοντας το δείπνο για την οικογένεια.

Φόβοι
Στην πρώτη εγκυμοσύνη στις «ταχείες κλήσεις» και στα «Αγαπημένα» είχατε το τηλέφωνο του γυναικολόγου σας και με τον παραμικρό πόνο ή ενόχληση δεν διστάζατε να τον πάρετε τηλέφωνο.
Στην δεύτερη αν παρατηρήσετε κάποια ενόχληση απλά σταματάτε αυτό που κάνετε, σκέφτεστε για λίγο, λέτε «μια χαρά αισθάνομαι» και απλά συνεχίζετε!   

Κοινωνική ζωή
Στην πρώτη εξακολουθείτε  να βγαίνετε έξω με φίλους γιατί ξέρετε ότι σε λίγους μήνες η καθημερινότητα σας θα αλλάξει με ένα μωρό στο σπίτι.
Στη δεύτερη πηγαίνετε απλά στο λούνα παρκ ή στην παιδική χαρά γιατί το μικρό σας πρέπει να εκτονώσει κάπου την ενέργειά του!

Δραστηριότητες
Στην πρώτη εγκυμοσύνη κάνετε μαθήματα προγεννητικής γιόγκα και αεροβική στο νερό για να προετοιμάσετε το σώμα σας για τον τοκετό.
Στη δεύτερη δεν έχετε χρόνο για τίποτα και όλη μέρα τρέχετε πίσω από το μωρό σας που μεγαλώνει και ζωηρεύει.

Χρόνος για να μοιραστείτε τις σκέψεις σας
Στην πρώτη εγκυμοσύνη το μοναδικό πράγμα που σκεφτόσασταν 24 ώρες το 24ωρο ήταν το μωράκι που είχατε μέσα σας και «ζαλίσατε» φίλους και συγγενείς με τις ανησυχίες σας.
Στη δεύτερη τώρα που το σκέφτεστε μάλλον…2 φορές. Τη πρώτη φορά όταν κάνατε το τεστ εγκυμοσύνης και τη δεύτερη όταν σπάσανε τα νερά!

Αύξηση βάρους
Στην πρώτη εγκυμοσύνη προσέχατε πολύ το βάρος σας και βάζατε τις κρεμούλες σας για τις ραγάδες γιατί θέλατε να είστε σε φόρμα και μετά την εγκυμοσύνη.
Η αλήθεια είναι ότι στη δεύτερη κρεμούλες δεν βάζετε γιατί δεν προλαβαίνετε αλλά παραμένετε σε φόρμα γιατί όλη μέρα τρέχετε πίσω από το παιδάκι σας.

Σε ποιον θα μοιάζει το μωρό;
Στην πρώτη εγκυμοσύνη «τσακωνόσασταν» με τον σύζυγό σας για το σε ποιον θα μοιάζει το μωρό και κολλούσατε στο ψυγείο όλες τις  φωτογραφίες από τους υπέρηχους αφού βέβαια είχατε αναλύσει όλα τα χαρακτηριστικά που μπορούσατε να διακρίνετε.
Στην δεύτερη η αλήθεια είναι ότι θέλατε να μοιάζει στο πρώτο και να κάνουν καλή παρέα!

Συμφωνείτε μαζί μας; Εσείς ποιες διαφορές παρατηρήσατε;

Exit mobile version