Σεξουαλικότητα και θηλασμός: Πώς να αντιμετωπίσετε τις ορμόνες

Οι γυναίκες συχνά ξεχνούν τη σεξουαλικότητα με τον θηλασμό. Οι ορμονικές αλλαγές μπορούν να προκαλέσουν σωματικές και συναισθηματικές συνέπειες που μπορεί να επηρεάσουν τη ζωή ενός ζευγαριού. Ωστόσο, μπορείτε να τα ξεπεράσετε όλα με αγάπη.

Η άφιξη ενός μωρού προκαλεί μεγάλη ευχαρίστηση και χαρά στο σπίτι. Το νέο μικρό μέλος φωτίζει τη ζωή όλων. Ωστόσο, πολλά ερωτήματα σχετικά με τη σεξουαλικότητα και τον θηλασμό τείνουν να εμφανιστούν.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να μην έχετε πολλά προβλήματα οικειότητας. Ωστόσο, κατά το θηλασμό, οι ορμονικές αλλαγές μπορούν να έχουν σοβαρές συνέπειες.

Σεξουαλικότητα και θηλασμός: Ορμονικές συνέπειες

Ο θηλασμός καθορίζεται από τη δράση των ορμονών. Μετά τον τοκετό, ο θηλασμός του μωρού διεγείρει την παραγωγή της ορμόνης προλακτίνης.

Αυτή η ορμόνη ενισχύει την παραγωγή γάλακτος και επιβραδύνει την απελευθέρωση οιστρογόνων και τεστοστερόνης. Ως εκ τούτου, θα αισθανθείτε μια σημαντική μείωση της σεξουαλικότητάς σας.

Επιπλέον, το σώμα σας υποφέρει από ξηρότητα του κόλπου, θερμότητα και ερεθισμό παρόμοια με την εμμηνόπαυση. Ωστόσο, κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές συνέπειες. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όλα αυτά είναι προσωρινά. Σε γενικές γραμμές, μπορούν να διαρκέσουν 3 ή 4 μήνες πριν όλα γίνουν φυσιολογικά.

Φυσικές συνέπειες του θηλασμού

Άλλες πτυχές που επηρεάζουν τη σεξουαλικότητα και τον θηλασμό είναι οι φυσικές αλλαγές. Κατά τις πρώτες ημέρες μετά τη γέννηση, τα μωρά απαιτούν πολύ προσοχή. Αυτό προκαλεί κόπωση και έλλειψη ύπνου. Αναμφισβήτητα, αυτό επηρεάζει τις σεξουαλικές σχέσεις. Η σωστή στιγμή είτε δεν συμβαίνει είτε το παιδί σας το διακόπτει με το κλάμα.

Από την άλλη πλευρά, οι επισειδοτομές προκαλούν επώδυνο σεξ, το οποίο κάνει τη χαρά δύσκολη. Αυτό συμβαίνει σε γυναίκες που γεννούν κολπικά. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστούμε τη χρήση λίπανσης για την καταπολέμηση της ξηρότητας όταν έχετε συνουσία. Επιπλέον, χάδια, παιχνίδια και αγάπη θα πρέπει να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Συναισθηματικές επιπτώσεις του θηλασμού

Ένας άλλος παράγοντας είναι τα συναισθήματα. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών, ακόμη και εβδομάδων, η σχέση μητέρας-μωρού αυξάνεται σημαντικά.

Υπάρχει υψηλή παραγωγή ενδορφινών, η οποία δημιουργεί έναν δεσμό αγάπης και περιβάλλον μεταξύ μητέρας και παιδιού. Ως εκ τούτου, δίνετε όλη σας την αγάπη, την τρυφερότητα και την προσοχή στο μωρό.

Αυτή είναι μια πτυχή που μπορείτε να αντιμετωπίσετε με την επικοινωνία, τις αγκαλιές και την αγάπη, αλλά χωρίς σεξ. Τις περισσότερες φορές, ο άνδρας αισθάνεται ότι απορρίφθηκε και ότι ο σύντροφός του άλλαξε.

Exit mobile version