Τα επτά πρώιμα σημάδια που δείχνουν ότι ίσως είσαι έγκυος

Το τεστ εγκυμοσύνης πρώτα και κατόπιν η επίσκεψη στον γυναικολόγο βεβαιώνουν μία γυναίκα ότι περιμένει παιδί. Ωστόσο, επειδή το σώμα μας πάντα μας «μιλάει» υπάρχουν συμπτώματα που δείχνουν ότι ίσως να είσαι έγκυος.

Κάποια από αυτά τα συμπτώματα είναι δημοφιλή και τα πιο συχνά, όπως οι ναυτίες, οι εμετοί, το πρήξιμο στο στήθος και εννοείται η καθυστέρηση της περιόδου. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα σημάδια, ακόμη και πρώιμα που δείχνουν ότι μπορεί και να γίνεις μανούλα.

Δες παρακάτω ποια είναι αυτά:

Λαχανιάζεις εύκολα. Ειδικά, όταν ανεβοκατεβαίνεις τις σκάλες αισθάνεσαι ότι σου κόβεται η αναπνοή. Αυτό συμβαίνει επειδή το έμβρυο χρειάζεται οξυγόνο, καταναλώνοντας από το δικό σου.

Πονάει το στήθος. Ειδικά, όταν βγάζεις το στηθόδεσμο αισθάνεσαι πόνο, επίσης και όταν το ακουμπάς.

Αισθάνεσαι υπνηλία και κόπωση όλη την ώρα. Νιώθεις πως δεν έχεις καμία αντοχή, ενώ θέλεις να κοιμάσαι. Ειδικά, όταν είσαι ξαπλωμένη στον καναπέ σε παίρνει εύκολα ο ύπνος χωρίς καν να το καταλάβεις.

Έχεις συχνουρία. Θέλεις να πηγαίνεις συνέχεια στην τουαλέτα, ακόμη και στη διάρκεια της νύχτας.

Έχεις πονοκεφάλους. Και ορισμένες φορές ανεξήγητους για εσένα, αλλά εξηγήσιμους αν είσαι έγκυος, αφού σε αυτή την περίπτωση ευθύνονται οι ορμόνες.

Έχεις κράμπες. Και πρόκειται για ένα από τα σημάδια που μπορεί να σημαίνουν ότι είσαι έγκυος, ενώ οφείλεται στην μήτρα που ετοιμάζεται να δεχθεί το μωρό.

Έχεις δέκατα. Και η αυξημένη θερμοκρασία του σώματος αποτελεί ένα από τα σημάδια εγκυμοσύνης. Γι΄ αυτό κράτησε ημερολόγιο με τη θερμοκρασία αφού τα δέκατα είναι συχνά δείγμα.

Exit mobile version