Τα οφέλη της εγκυμοσύνης

Το πιθανότερο είναι να έχετε εξοικειωθεί πλέον με την πρωινή αδιαθεσία, την καούρα, την κόπωση, τις ραγάδες, τις κράμπες στα πόδια και άλλα πολλά που φέρνει μια εγκυμοσύνη.

Είτε το πιστεύετε όμως είτε όχι, το μωρό από μόνο του δεν είναι το μοναδικό καλό της εγκυμοσύνης αφού τα οφέλη της για την υγεία είναι αρκετά.

Το σεξ γίνεται καλύτερο

Για πολλές γυναίκες, τουλάχιστον για κάποιους μήνες της εγκυμοσύνης το σεξ γίνεται καλύτερο. «Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, υπάρχει αυξημένη ροή του αίματος στην περιοχή της λεκάνης», λέει ο γυναικολόγος και συγγραφέας Christiane Northrup. Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερη ευαισθησία κατά τη διάρκεια του σεξ και πιο δυνατός οργασμός. Στην πραγματικότητα, κάποιες γυναίκες που δεν είχαν βρει ακόμα το «κουμπί» τους ήρθαν σε οργασμό για πρώτη φορά στη ζωή τους κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου της κύησης και κάποιες άλλες απολαμβάνουν πολλαπλούς οργασμούς.

Εάν δεν έχετε όρεξη για σεξ, προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα, ζητώντας από το σύντροφό σας να βουρτσίσει τα μαλλιά σας ή να σας κάνει μασάζ. Με λίγη τύχη, οι ορμόνες της εγκυμοσύνης θα ανεβάσουν τη σεξουαλική σας λίμπιντο. Απολαύστε αυτή την παιχνιδιάρικη διάθεση όσο καιρό μπορείτε. Μη σκέφτεστε αν το σεξ μπορεί να βλάψει το έμβρυο. Εφ ‘όσον η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται ομαλά μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή με τον σύντροφο σας. Αν παρόλα’ αυτά ανησυχείτε, συζητείστε το με τον το γιατρό σας για να σας δώσει εκείνος το «πράσινο» φως.

Διαβάστε επίσης σε παλαιότερο άρθρο του baby: Πόσο ασφαλές είναι το σεξ στην εγκυμοσύνη;

Ο υγιεινός τρόπος ζωής γίνεται συνήθεια

Η εγκυμοσύνη προτρέπει πολλές γυναίκες να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να κόψουν τις κακιές συνήθειες. Για παράδειγμα, οι ειδικοί λένε πολλές γυναίκες σταματάνε οριστικά το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή αρχίζουν την άσκηση. Ο David Acker, γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Brigham and Women της Βοστόνης υποστηρίζει ότι ακόμα και και οι γυναίκες με διαβήτη μαθαίνουν να διαχειρίζονται καλύτερα τη νόσο.

Πείτε αντίο στους πόνους της περιόδου

Αφού γεννήσετε και η περίοδος σας επιστρέψει θα διαπιστώσετε μια  ευχάριστη παρενέργεια: μπορεί να έχετε λιγότερες ενοχλητικές κράμπες. Μερικές γυναίκες μάλιστα διαπίστωσαν ότι σχεδόν όλοι οι πόνοι της περιόδου σταμάτησαν εντελώς μετά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου

Πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ότι η εγκυμοσύνη μπορεί να προστατέψει ενάντια στον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών. Επιπλέον, κάποιες έρευνες κάνουν λόγο ότι ο θηλασμός για περισσότερο από τρεις μήνες μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου.

Exit mobile version