Τα τέσσερα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορούν να συμβούν στην εγκυμοσύνη

Μερικές φορές ενδεχομένως να σας φέρουν και σε αμηχανία

Η εγκυμοσύνη είναι από τις ωραιότερες περιόδους για μια γυναίκα. Μία περίοδος που αλλάζει τη ζωή σου, αλλά και το σώμα σου. Για παράδειγμα, ξέρετε εξ’ αρχής ότι η κοιλιά σας θα μεγαλώσει αρκετά και ότι θα κουράζεστε πιο εύκολα.

Αυτό που δεν ξέρετε ίσως είναι ότι αναμένονται και κάποιες φυσικές αλλαγές που μπορεί να σας φέρουν σε δύσκολη θέση.

Δείτε για παράδειγμα 4 συμπτώματα της εγκυμοσύνης που προκαλούν αμηχανία:

Ακράτεια

Μπορεί να έχετε ακούσει ιστορίες για έγκυες γυναίκες όπου ένα απλό φτέρνισμα ήταν αρκετό για να… αδειάσει η κύστη μπροστά σε φίλους ή συναδέρφους. Η αλήθεια είναι ότι πολλές έγκυες γυναίκες λόγω του άγχους που βιώνουν μπορεί να έχουν ακράτεια και με έναν βήχα, φτέρνισμα ή γέλιο να …χάσουν λίγες σταγονίτσες. Αυτό που συνιστούν οι γιατροί είναι να φοράτε σερβιετάκια για τυχόν  διαρροές ειδικά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης. Οι τακτικές  επισκέψεις στο μπάνιο μπορεί επίσης να βοηθήσουν.

Ακμή

Η ακμή συνήθως εμφανίζεται κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης λόγω των πρόσθετων ορμονών και ο τρόπος αντιμετώπισης της είναι δύσκολος Αυτό συμβαίνει γιατί οι θεραπείες έρχονται σε σύγκρουση με τον υψηλό κίνδυνο των γενετικών ανωμαλιών. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να αποφεύγονται τα φάρμακα διότι μπορεί να βλάψουν το μωρό. Το καλύτερο λοιπόν είναι να φροντίζετε το δέρμα σας με σχολαστικότητα και να το πλένετε με ήπιο σαπούνι κάθε πρωί και βράδυ. Σε κάθε περίπτωση πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο και τον δερματολόγο σας.

Τριχοφυΐα

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι ορμόνες είναι υπεύθυνες για τα μαλλιά που αναπτύσσονται σε ανεπιθύμητα σημεία. Οι περισσότερες έγκυες γυναίκες είναι ενθουσιασμένες στην αρχή γιατί πιστεύουν ότι θα αποκτήσουν πλούσια μαλλιά. Αλλά όταν τα μαλλιά αρχίζουν να αναπτύσσονται στο στήθος, στην κοιλιά και το πρόσωπο, ο ενθουσιασμός μετατρέπεται σε τρόμο. Η αλήθεια είναι ότι το ξύρισμα και το τσιμπιδάκι θεωρούνται ως οι πιο ασφαλείς μέθοδοι αφαίρεσης τρίχας κατά την εγκυμοσύνη. Μην επιχειρήσετε να κάνετε λέιζερ αυτούς τους εννέα μήνες καθώς οι ειδικοί συνιστούν να προφυλάξετε το μωρό σας προληπτικά!

Αιμορροΐδες

Αν ρωτήσετε κάθε νέα μαμά για αιμορροΐδες, το πιθανότερο είναι να σας πει κι από μία δυσάρεστη εμπειρία. Οι αιμορροϊδες μπορεί να εμφανιστούν με τη δυσκοιλιότητα και το τέντωμα που ακολουθεί σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια μετακίνηση εντέρων. Και όλοι γνωρίζουμε ότι η δυσκοιλιότητα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα κατά την εγκυμοσύνη.

Μειώστε τον κίνδυνο εμφάνισης αιμορροΐδων με την αποφυγή της δυσκοιλιότητας. Μείνετε καλά ενυδατωμένες και εμπλουτίστε τη διατροφή σας με περισσότερες φυτικές ίνες. Συμβουλευτείτε επίσης το γιατρό σας σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής.

Exit mobile version