Τα τρία πράγματα που πρέπει να προσέξει μία έγκυος στο πασχαλινό τραπέζι

Δείτε σε ποια τρόφιμα πρέπει να δείξετε προσοχή

Το πασχαλινό τραπέζι με την ποικιλία γείσων, σε φαγητά και γλυκά, δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβίζει μια έγκυο. Ή να της προκαλεί άγχος. Αντίθετα, αποτελεί μια παράδοση, την οποία μπορείτε να απολαύσετε, αλλά δίνοντας βέβαια την κατάλληλη προσοχή σε κάποια από αυτά.

Δείτε παρακάτω τρία πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

Τα κόκκινα αυγά

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών αλλά αυτό που θα πρέπει να προσέξετε, να είναι σφικτό. Γιατί, αν δεν είναι καλά βρασμένο, τότε ενδέχεται να προκληθεί σαλμονέλωση. Επιφυλάξεις υπάρχουν για τις διάφορες χρωστικές, που χρησιμοποιούνται στο βάψιμο των πασχαλινών αυγών.

Μαγειρίτσα και κοκορέτσι

Και η μαγειρίτσα, αλλά και το κοκορέτσι περιέχουν εντόσθια, τα οποία είναι πλούσια σε κορεσμένο λίπος και το στομάχι σας, το οποίο ήδη δοκιμάζεται από την εγκυμοσύνη, μάλλον θα «δυσκολευτεί» περισσότερο και θα σας ταλαιπωρήσει.

Σαλάτες

Τα διάφορα ωμά λαχανικά είναι εξαιρετικά σύνηθες συνοδευτικό του πασχαλινού γεύματος. Τα λαχανικά, που θα καταναλώσετε πρέπει, αν δεν είναι ψημένα, να είναι πολύ καλά πλυμένα. Ειδάλλως ελλοχεύει ο κίνδυνος για λοίμωξη από τοξόπλασμα.

Exit mobile version