«The Honest Body Project» για να αγαπήσουν οι νέες μητέρες και πάλι το σώμα τους

Αληθινές γυναίκες. Αληθινές μαμάδες. Αληθινά σώματα. Ένα μότο που πολλές μαμάδες χρησιμοποιούν μετά την εγκυμοσύνη όταν βλέπουν τις αλλαγές στα σώματά τους.

Αυτό ακριβώς είχε στο μυαλό της η φωτογράφος Natalie McCain, όταν αποφάσισε να φωτογραφίσει γυναικεία σώματα μετά την εγκυμοσύνη έτσι ακριβώς όπως είναι με τις ραγάδες και τη χαλάρωση που επιφέρει το ταξίδι των εννέα μηνών της εγκυμοσύνης.

Ο στόχος του έργου είναι να βοηθήσει τις γυναίκες να αγαπήσουν το σώμα και τους εαυτούς τους. Κάθε φωτογραφία της Natalie συνοδεύεται με μια συγκινητική ιστορία των γυναικών που απεικονίζονται. «Η ραχοκοκαλιά του έργου είναι αυτές οι εκπληκτικές ιστορίες που μοιράζονται με μένα αυτές οι γυναίκες.» λέει η ίδια.

Μια μαμά αποκαλύπτει χαρακτηριστικά: «Το σώμα μου μπορεί να μην είναι αισθητικά ευχάριστο αλλά η μαλακή κοιλιά μου και το στήθος μου είναι αποτέλεσμα του σημαντικότερου δώρου που πήρα στη ζωή μου και αυτό δεν είναι άλλο από τα παιδιά μου. Οι ραγάδες μου σημαίνουν ότι είμαι μια μαμά πάνω απ’ όλα και νομίζω ότι είναι πολύ όμορφες.»

Έργα σαν της Natalie, αποτέλεσαν την αφορμή να αγαπήσουμε τα  μέρη του σώματός μας που μπορεί να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Το μόνο που απεικονίζουν είναι τα κυριότερα σημεία της ζωής σας. Αλλά οι γυναίκες που έχουν αυτά τα προβλήματα και τις ανασφάλειες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνες. Δείτε τις παρακάτω τις φωτογραφίες των μητέρων που μοιράζονται την αγάπη που έχουν για τα παιδιά τους και για το σώμα τους.

Exit mobile version