Θηλασμός: Τι πρέπει να τρώω για να παράγω περισσότερο γάλα

Το μητρικό γάλα είναι πολύτιμο για το μωρό μας!

Με το να θηλάζετε συνέχεια εφοδιάζετε το παιδί σας με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Αλήθεια, υπάρχουν τροφές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν μία γυναίκα να έχει περισσότερο γάλα;

Καταρχήν να αναφέρουμε ότι η παραγωγή και η ροή του γάλακτος είναι μία διαδικασία που στηρίζεται στην προσφορά και τη ζήτηση. Δηλαδή όσο το βρέφος το βάζετε στο στήθος και τρέφεται με μητρικό γάλα, τόσο αυτό συνεχίζει να παράγεται.

Από το διαιτολόγιο της θηλάζουσας δεν θα πρέπει να λείπουν τροφές που περιέχουν φώσφορο (δηλαδή, γάλα, τυρί, κόκκινο κρέας, ψάρι, ψωμί, ρύζι, αυγά και βρώμη), γιατί χρειάζεται για την παραγωγή γάλακτος.

Τα ψάρια επίσης, είναι πλούσια σε ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου και του εγκεφάλου του νεογνού. Καλό θα ήταν να καταναλώνονται τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα.

Πολλές θηλάζουσες αναφέρουν ότι εάν στο γεύμα τους δεν περιλαμβάνεται κρέας, δεν χορταίνουν. Και αυτό δείχνει το πόσο σοφή είναι η φύση. Ο οργανισμός, ζητάει περισσότερη πρωτείνη, καθώς το 70% της διαιτητικής πρωτεΐνης μετατρέπεται σε πρωτεΐνη γάλακτος.

Όσον αφορά τα υγρά, είναι ωφέλιμο να πίνετε νερό, φυσικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών, γάλα και σούπες.

Ωστόσο, αν δεν βλέπετε να αυξάνεται η ροή του γάλατος μιλήστε με μία σύμβουλο θηλασμού που θα σας δώσει σημαντικές πληροφορίες και λύσεις.

Exit mobile version