Τι μπορείτε να κάνετε λίγο πριν τον τοκετό

Λένε ότι η αναμονή είναι ότι χειρότερο, πόσο μάλλον για μια έγκυο γυναίκα που περιμένει πως και πως να κρατήσει το μωράκι της στην αγκαλιά της.

Τι άλλο όμως μπορεί να κάνει μια μέλλουσα μαμά από το να περιμένει υπομονετικά; Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να σας βοηθήσουμε είναι να σας προτείνουμε ιδέες για να κρατήσετε τον εαυτό σας απασχολημένο. Εδώ λοιπόν είναι 20 δραστηριότητες για να γεμίσετε τον χρόνο σας λίγο πριν τον τοκετό!

  1. Διαβάστε ένα βιβλίο για ευχαρίστηση π.χ ένα μυθιστόρημα και όχι κάποιο βιβλίο εγκυμοσύνης με τα συμπτώματα του τοκετού.
  2. Μιλήστε στο τηλέφωνο με φίλους και συγγενείς ή μέσω skype, τώρα που χρόνος υπάρχει.
  3. Γράψτε μια επιστολή με παραλήπτη το μωράκι σας με όλα τα ευτράπελα και τραγελαφικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Αναφέρετε επίσης τα συναισθήματα, τις ελπίδες και τις προσδοκίες που νιώθετε όλους αυτούς τους εννέα μήνες.
  4. Αγοράστε ένα λεύκωμα για τον πρώτο χρόνο ζωής του μωρού σας στο οποίο θα κρατάτε όλα τα ορόσημα και τις φωτογραφίες.
  5. Βεβαιωθείτε ότι όλα στη δουλειά είναι εντάξει λίγο πριν ξεκινήσει επισήμως η άδεια μητρότητας.
  6. Κάντε ένα μανικιούρ και πεντικιούρ.
  7. Εάν αισθάνεστε καλά μαγειρέψτε μερικά γεύματα και κρατήστε τα στην κατάψυξη για τις πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό.
  8. Κάντε ασκήσεις προγεννητικής γιόγκα, αφού βέβαια πρώτα πάρετε την έγκριση του γυναικολόγου σας. Διαβάστε το σχετικό άρθρο του baby.gr  Προγεννητική γιόγκα: Ευτυχισμένη μαμά, υγιές μωρό και μάθετε όλες τις λεπτομέρειες.
  9. Πηγαίνετε με έναν φίλο ή φίλη για καφέ, ή μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο ή και παγωτό! Το αξίζετε!
  10. Ανανεώστε τα μαλλιά σας.
  11. Δείτε μια αγαπημένη ταινία.
  12. Φτιάξτε μόνη σας έναν πίνακα για το παιδικό δωμάτιο του μωρού σας. Πάρτε ιδέες από το σχετικό άρθρο του baby.gr: Φτιάξτε πρωτότυπους πίνακες για το παιδικό δωμάτιο.
  13. Ρίξτε μια ματιά στην ατζέντα σας για το επόμενο δίμηνο και ελέγξτε εάν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει γενέθλια ή γιορτή. Αν ναι πηγαίνετε για ψώνια και αγοράστε τα δώρα που θέλετε να χαρίσετε. Μόλις το μωρό έρθει στον κόσμο δεν θα είναι τόσο εύκολο.
  14. Συναντηθείτε με μια φίλη ή με μια ξαδέρφη σας που έχει ήδη παιδιά. Παίξτε μαζί τους και πάρτε όσες περισσότερες συμβουλές μπορείτε. Είναι κάτι σαν πρόβα τζενεράλε.
  15. Αν είστε μαμά που έχει ήδη μεγαλύτερα παιδιά περάστε ένα ιδιαίτερο απόγευμα με τα παιδάκια σας.
  16. Κάντε έναν εξονυχιστικό έλεγχο στο υπνοδωμάτιο του μωρού και βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει όλα τα προϊόντα πρώτης ανάγκης. Δείτε τη λίστα με τα απαραίτητα ψώνια για το μωρό σας.
  17. Περάστε χρόνο με τη δική σας μαμά και θυμηθείτε μαζί τη δική σας ιστορία γέννησης.
  18. Ετοιμάστε τη βαλίτσα του μαιευτηρίου. Διαβάστε σε σχετικό άρθρο του baby.gr  Βαλίτσα για το μαιευτήριο: Τι πρέπει να έχετε μαζί σας αλλά και 13 πράγματα που ίσως να μην έχετε σκεφτεί να πάρετε στο μαιευτήριο.
  19. Οργανώστε τη ντουλάπα σας. Αν δείτε ότι έχετε «μπόλικη δουλειά» ζητήστε τη βοήθεια της μαμάς, της αδερφής ή και κάποιας φίλης σας. Μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να κουράζεστε.
  20. Τέλος, αν έχετε ήδη παιδάκια πηγαίνετε μαζί για ψώνια και αγοράστε ένα δωράκι καλωσορίσματος για το νέο αδερφάκι!  
Exit mobile version