Τι να κάνετε λίγες ημέρες πριν τον τοκετό

Η ημερομηνία του τοκετού σας πλησιάζει και σας είναι δύσκολο να επικεντρωθείτε σε οτιδήποτε άλλο πλην της άφιξης του μωρού σας. Πώς λοιπόν θα περάσουν αυτές οι μέρες;

Έχουμε μερικές συμβουλές που θα κάνουν την αντίστροφη μέτρηση λιγότερο αγχωτική και εσάς όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη για να υποδεχτείτε το νέο μέλος της οικογένειας.

Περάστε λίγο χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάτε

Περάστε λίγο ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους σας. Αφιερώστε όσο χρόνο μπορείτε στον σύζυγο, τα μεγαλύτερα παιδιά, τους φίλους και την οικογένεια. Οι εβδομάδες (ή μάλλον μήνες) που θα ακολουθήσουν με το νεογέννητο στο σπίτι προβλέπονται δύσκολες και ο χρόνος σας σίγουρα θα είναι περιορισμένος. Απολαύστε λοιπόν τη συντροφιά των δικών σας ανθρώπων τώρα μου μπορείτε!

Προετοιμαστείτε για το μαιευτήριο

Αν δεν το έχετε ήδη κάνει τότε ήρθε η ώρα να ετοιμάσετε την τσάντα του μαιευτηρίου. Κάθε μαμά βέβαια έχει και από μια διαφορετική λίστα με τα πράγματα που θεωρεί απαραίτητα για την βαλίτσα της. Συνοπτικά πάντως θα χρειαστείτε: 2-3 νυχτικιές, παντόφλες, σουτιέν θηλασμού και επιθέματα, αρκετά εσώρουχα, ρουχαλάκια για το μωρό και κουβερτούλες ανάλογα την εποχή, πάνες και πετσέτες. Μην ξεχάσετε τα καλλυντικά σας καθώς και τα ρούχα με τα οποία θα βγείτε από το μαιευτήριο για να αναχωρήσετε για το σπίτι όμορφη και λαμπερή. Επιπλέον εξοπλιστείτε και με τα απαραίτητα gadgets όπως βιντεοκάμερα, φωτογραφική μηχανή, κινητό και φορτιστή.

Κάντε τις τελευταίες αγορές για το μωρό

Το πιθανότερο είναι να έχετε ήδη αγοράσει όλα όσα θα χρειαστεί το μωρό σας αλλά βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν αρκετές πάνες και μαντιλάκια στο σπίτι. Βεβαιωθείτε επίσης ότι υπάρχει και ο απαραίτητος εξοπλισμός για το δωμάτιο του μωρού και εγκαταστήστε στο αυτοκίνητό σας το παιδικό κάθισμα. Στη συνέχεια επισκεφτείτε την κοντινότερη Πυροσβεστική Υπηρεσία για να ελέγξουν ότι η εγκατάσταση έγινε σωστά.

Εφοδιάστε το ψυγείο σας

Προμηθευτείτε από το σουπερμάρκετ φαγητά όπως μπιφτέκια, μπριζόλες και κατεψυγμένα λαχανικά που θα είναι εύκολα για τον μπαμπά να τα μαγειρέψει τις ημέρες που θα λείπετε εσείς στο μαιευτήριο ή θα είστε απασχολημένες με το μωρό. Αν δεν το έχετε και πολύ με την μαγειρική μην ανησυχείτε. Ζητήστε από την μαμά σας, τη πεθερά σας και γενικότερα από τα μέλη της οικογενείας σας να αναλάβουν το μενού των ημερών διαφορετικά καιρός είναι να πειραματιστεί ο σύζυγος σας με την κουζίνα (και δεν εννοούμε να την κάψει).

Καλέστε τις «Μεγάλες Δυνάμεις»

Εάν έχετε μεγαλύτερα παιδιά ή κατοικίδια ζώα βεβαιωθείτε ότι θα έχουν την απαραίτητη φροντίδα για τις ημέρες που θα λείπετε. Επίσης βρείτε ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν τις πρώτες ημέρες στο σπίτι με το μωρό και αποφασίστε για παράδειγμα ποιοι θα σας βοηθήσουν στα ψώνια, στο μαγείρεμα και στην καθαριότητα του σπιτιού.

Ξεκούραση πάνω απ’ όλα!

Για τις μαμάδες που έχουν μεγαλύτερα παιδιά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα καθώς το μεγαλύτερο παιδάκι σας θα έχει μεγάλη ανάγκη από την προσοχή σας. Ωστόσο μην αισθάνεστε ενοχές και φτιάξτε ένα πρόγραμμα με τον σύζυγο σας για να μοιράζεστε από κοινού τις ευθύνες και να ξεκουράζεστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Μην ξεχνάτε ότι καθώς θα πλησιάζουν οι μέρες του τοκετού, μπορεί να έχετε αϋπνία. Και αυτό γιατί η παρουσία του εμβρύου γίνεται πλέον πιο αισθητή, αφού το έμβρυο κλωτσάει, κινείται και συνεχώς αλλάζει στάσεις. Προσπαθήστε να πίνετε ένα ζεστό γάλα πριν πέσετε στο κρεβάτι, ζητήστε από το σύντροφό σας να σας κάνει ένα μασάζ για να σας χαλαρώσει και προτιμήστε να ακούτε χαλαρωτική μουσική.

 

Exit mobile version