Τι πρέπει να γνωρίζετε για το μανικιούρ σε περίοδο εγκυμοσύνης

Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται εάν είναι ασφαλές να βάφουν τα νύχια τους κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Μήπως είναι επικίνδυνο για το μωρό;

Είναι απόλυτα ασφαλές λοιπόν και μάλιστα ανεβάζει και την διάθεση της εγκύου αφού την περίοδο της εγκυμοσύνης επιβάλλεται να περιποιείται τον εαυτό της. Υπάρχουν όμως κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε.

Ναι στο απλό μανικιούρ

Ναι μεν το μανικιούρ είναι ασφαλές κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, ωστόσο πρέπει να προσέξετε τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουν οι ειδικοί στο κομμωτήριο να έχουν αποστειρωθεί προηγουμένως. Ορισμένες έγκυες μάλιστα επιλέγουν να φέρουν τα δικά τους εργαλεία στο κομμωτήριο, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης. Ένα μανικιούρ περιλαμβάνει λιμάρισμα, αφαίρεση πετσάκια, γυάλισμα και βάψιμο. Αν νιώθετε μια καχυποψία για το πόσο βλαβερά είναι τα βερνίκια, επιλέξτε βιολογικά βερνίκια νυχιών που δεν περιέχουν τοξικά συστατικά. Αυτό που απαγορεύεται είναι η εισπνοή χημικών ή διαλυμάτων για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Να κάνω σελάκ;

Μπορεί το σελάκ να σας επιτρέπει να έχετε περιποιημένα τα άκρα σας για τουλάχιστον δυο βδομάδες ωστόσο πρόσφατη έρευνα της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας υποστηρίζει ότι το τζελ νυχιών και το σελάκ αυξάνουν τον κίνδυνο του καρκίνου του δέρματος.

Επιπλέον να αποφεύγετε τα βερνίκια που περιέχουν κάποιο ή όλα από τα τρία τοξικά δηλητήρια για τα νύχια σας: φορμαλδεΰδη, φθαλικό διβουτυλεστέρα και τολούλιο. Τα συστατικά αυτά έχουν συσχετιστεί με ελαττώματα εγκεφάλου σε έμβρυα ζώων, προκαλούν δερματίτιδα, ορμονικά προβλήματα και επηρεάζουν το νευρικό σύστημα. Αν λοιπόν στα συστατικά του βερνικιού που αγοράζετε ή βάφετε στο κομμωτήριο δείτε ότι υπάρχουν κάποιες από αυτές τις ουσίες, μην το χρησιμοποιήσετε για κανέναν λόγο.

Που να πηγαίνω να κάνω μανικιούρ;

Η αλήθεια είναι ότι το μανικιούρ στο σπίτι αποτελεί μια υγιή λύση αφού οι μυρωδιές στα κομμωτήρια και στα ινστιτούτα ομορφιάς μπορεί να σας προκαλέσουν ναυτία και ζαλάδα. Συνδυάστε ένα μανικιούρ και πεντικιούρ στο σπίτι για να αισθανθείτε και πιο όμορφη.  

Για τις γυναίκες βλέπουν αλλαγές στα νύχια τους την περίοδο της εγκυμοσύνης όπως π.χ να είναι αδύναμα και εύθραυστα νύχια, τα ακρυλικά δεν συνίστανται, κυρίως λόγω των ουσιών που χρησιμοποιούνται κατά την εφαρμογή τους.  

Exit mobile version