Τρία σημαντικά βήματα για να επανέλθετε μετά από μία αποβολή

Μετά από μία άτυχη εγκυμοσύνη, δεν είναι πάντα εύκολο να προσπαθήσεις ξανά

Είναι μια δύσκολη περίοδος για μια γυναίκα. Μια περίοδος άγχους, στεναχώριας, πένθους. Η αποβολή είναι για την γυναίκα που τη βιώνει ένας μικρός «θάνατος», μια απώλεια που φέρνει μόνο αρνητικά συναισθήματα. Θυμός, απογοήτευση, πόνος, απελπισία.

Ωστόσο, η αποβολή δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Τη βιώνει μία στις 4 γυναίκες και σίγουρα θα έχεις κάποια φίλη ή γνωστή που βρέθηκε στην ίδια θέση με εσένα. Και μπορεί την περίοδο που τη βιώνεις να χάνεις τις ελπίδες σου και να σκέφτεσαι πως και η επόμενη φορά μπορεί να έχει την ίδια κατάληξη, όμως, μην το βάζεις κάτω.

Ίσα, ίσα. Πάρε τον χρόνο σου, θρήνησε την απώλεια όπως εσύ αισθάνεσαι καλύτερα, συγκέντρωσε τις σκέψεις στο μέλλον και προσπάθησε ξανά. Ναι, ακούγεται εύκολο στη θεωρία. Μπορεί, όμως, να γίνει και στην πράξη.

Δες παρακάτω τα τρία σημαντικά βήματα, όπως τα αναφέρει το Motherly.com που πρέπει να ακολουθήσεις, για να επανέλθεις μετά από μία αποβολή.

Θρήνησε

Είτε πρόκειται για αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης, είτε για εξωσωματική που δεν πέτυχε, είτε για μία άτυχη εγκυμοσύνη, είναι μια απώλεια που η κάθε γυναίκα τη «θρηνεί» με τον δικό της τρόπο και τις δικές της συναισθηματικές ανάγκες. Ειδικά, η αποβολή είναι η απώλεια που πονάει περισσότερο, για το παιδί που δεν γεννήθηκε.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μια μαγική φόρμουλα για το πόσο καιρό και με ποιον τρόπο μία γυναίκα μπορεί να την ξεπεράσει. Όμως, ένα από τα βασικά κλειδιά για να απαλύνετε τον πόνο, είναι να αφιερώσετε χρόνο για να θρηνήσετε πλήρως αντί να καταπιέσετε τα συναισθήματά σας. Μπορεί να είναι εξαιρετικά τρομακτικό να αντιμετωπίζετε τα συναισθήματά σας, ειδικά την τεράστια θλίψη που προκαλείται από απώλεια. Ωστόσο, η κάθαρση που προέρχεται από αυτήν την αληθινή έκφραση θα σας δώσει την ελευθερία και τον χρόνο για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Εννοείται πως την απώλεια αυτή να θέλετε να τη μοιραστείτε. Μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από τον σύντροφό σας, την οικογένεια ή τους φίλους σας, ακόμα και από έναν ειδικό. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνες και έχετε υποστήριξη.

Αφιέρωσε χρόνο σε εσένα

Το επόμενο βήμα είναι να αφιερώσετε χρόνο σε εσάς. Συχνά μετά από μία αποβολή αρκετές γυναίκες προσπαθούν σύντομα για να μείνουν έγκυος. Καλό, όμως, είναι να εστιάσετε λίγο στον εαυτό σας και στις σωματικές και συναισθηματικές σας ανάγκες. Σκεφτείτε τι χρειάζεστε, ώστε όταν αρχίσετε εκ νέου τις προσπάθειες σύλληψης, να είστε έτοιμες.

Άφησε πίσω την αποβολή

Το τρίτο και σημαντικό βήμα είναι πως όταν ξεκινήσετε τις προσπάθειες, θα πρέπει να αφήσετε πίσω την αποβολή που είχατε. Μην την φέρνετε στο μυαλό σας, μην σκέφτεστε αρνητικά. Επικεντρωθείτε στο παρόν και στο μέλλον.

Exit mobile version