Τα σημάδια που δείχνουν ότι είστε ο Βενιαμίν της οικογένειας

Τα μικρότερα αδέρφια είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση! Δεν έχουν ιδέα πώς είναι ένας κόσμος στον οποίο εκείνοι είναι οι πρωταγωνιστές ή πώς είναι να είναι κανείς μοναχοπαίδι.

Έχουν συνηθίσει να μοιράζονται το χώρο τους με άλλους ανθρώπους, να μην είναι εκείνοι οι «πρωτοστάτες» και γενικότερα να μην έρχονται πρώτοι σε όλα.

Δημιουργικοί και επαναστάτες, ανεξάρτητοι μέχρι το «κόκκαλο», έχουν διεκδικήσει την θέση τους στην οικογένεια και συνήθως χάρη στην κοινωνική τους εξυπνάδα παίρνουν αυτό που θέλουν!
Αισθάνεστε ότι έχετε πολλά κοινά; Εδώ είναι τα 15 σημάδια που υποδηλώνουν ότι είστε το μικρότερο παιδί της οικογένειας!

Μπορείτε και μόνοι σας να περάσετε καλά!

Η ζωή δεν περιστρεφόταν γύρω από εσάς, ακόμα κι όταν ήσασταν μωρό. Τα μεγαλύτερα αδέρφια σας είχαν τα διαβάσματά τους, τις δραστηριότητές τους, τους φίλους του, το πρόγραμμά του γενικότερα. Κατά συνέπεια μάθατε από νωρίς πώς να αλλάξετε το κανάλι στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης ή πώς να πάρετε εκείνο το βιβλίο από το ψηλό ράφι της βιβλιοθήκης.

Έχετε συνηθίσει να περιμένετε να έρθει η σειρά σας

Συνήθως δεν είστε ο πρώτος που θα πάρει κάτι. Έχετε μάθει να περιμένετε τη σειρά σας να έρθει και το απολαμβάνετε μάλιστα.

Συχνά σας λένε ότι φαίνεστε πιο ώριμοι για την ηλικία σας

Απλά πάρτε το ως κομπλιμέντο!

Ο ύπνος μπορεί πολύ εύκολα να σας πάρει με τα φώτα αναμμένα

Έχετε συνηθίσει τους ανθρώπους γύρω σας να κάνουν φασαρία από την πρώτη στιγμή που επιστρέψατε σπίτι από το μαιευτήριο. Σας παίρνει ο ύπνος στον καναπέ, ενώ η οικογένεια σύσσωμη βλέπει ταινία; Κανένα πρόβλημα. Κοιμάστε με το φως αναμμένο στον διάδρομο; Κανένα πρόβλημα!

Ξεκινήσατε να βλέπετε ταινίες για μεγάλους σε σχετικά μικρή ηλικία

Πιθανότατα ξεστομίσατε και πολύ νωρίς κακές λέξεις ή τραγουδήσατε από μικρή ηλικία τραγούδια με ακατάλληλους στίχους και φυσικά μάθατε από νωρίς ότι τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός συγκριτικά πάντα με τα άλλα παιδιά της ηλικίας σας.

Οι περισσότεροι φίλοι σας δεν είναι τα μικρότερα μέλη της δικής τους οικογένειας

Φαίνεται ότι τα μικρότερα αδέρφια δεν τα πάνε καλά με τα υπόλοιπα μικρότερα αδέρφια και προτιμούν να συνάπτουν φιλίες με τα μεγαλύτερα παιδιά. Δεν το λέμε εμείς αλλά οι επιστήμονες!

Μαθαίνετε παρατηρώντας τις αποτυχίες/επιτυχίες των γύρω σας

Σίγουρα μπορεί να είστε υπάκουο παιδάκι και ακούτε τις συμβουλές που σας δίνουν οι γονείς, αλλά ως μικρότερο μέλος μιας οικογένειας, μαθαίνετε καλύτερα παρατηρώντας τα λάθη και τις επιτυχίες των άλλων. Και σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, αυτό σημαίνει επίσης πώς δεν φοβάστε να πάρετε ρίσκα.

Ξέρετε πώς να «γυρίσετε» μια ιστορία

Κάποιοι λένε ότι είστε γεννημένοι δικηγόροι επειδή μπορείτε να γυρίσετε οποιαδήποτε ιστορία υπέρ σας. Κάποιοι άλλοι πάλι σας λένε χειριστικούς. Όπως και να έχουν τα πράγματα, εσείς ξέρετε πώς είναι το πατρογονικό σας και αναφαίρετο δικαίωμα σας.

Τα περισσότερα ρούχα σας είναι μεταχειρισμένα

Παλιά T – shirts, φθαρμένα τζιν, μια τέλεια unisex φόρμα για το γυμναστήριο: ανάλογα με το φύλο των άλλων αδερφών σας, στην ντουλάπα σας μπορεί κανείς να βρει πραγματικά τα πάντα.

Παίζετε καλά με τους άλλους

Τα μικρότερα αδέρφια συνήθως είναι πολύ κοινωνικά και όχι μοναχικά. Τα μότο τους είναι «Όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο», « Όλοι οι καλοί χωράνε», «Ένας για όλους και όλοι για έναν», «Καλύτερα η ομάδα παρά η μονάδα!»

Αλλά όταν τσακώνεστε ξέρετε πώς τα λόγια πονάνε περισσότερο από το ξύλο

Είστε το μικρότερο και το νεότερο μέλος της οικογένειάς σας. Ελπίζουμε πώς δεν έχετε φάει πολύ ξύλο από τα μεγαλύτερα αδέρφια σας αλλά το πιθανότερο είναι να έχετε μάθει να τσακώνεστε με τα λόγια και όχι με γροθιές κι αυτό γιατί η σωματική σας διάπλαση δεν σας επέτρεπε να αναμετρηθείτε με μεγαλύτερους.

Έχετε πολύ χιούμορ

Ας ελπίσουμε ότι το καλύτερο δώρο που σας έδωσαν τα μεγαλύτερα αδέρφια σας είναι η πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ. Σίγουρα έχετε κλάψει πολύ αλλά πιθανότατα να έχετε γελάσει και πολύ. Όσο μεγαλώνετε, μαθαίνετε πώς να γελάτε ακόμα κι αν είναι εις βάρος του εαυτού σας!

Είστε επαναστάτες

Έρευνα που έγινε σε 390 οικογένειες διαπίστωσε ότι οι Βενιαμίν της οικογένειας ήταν πιο επιθετικοί και επαναστάτες σε σχέση με τα μεγαλύτερα αδέρφια τους.

Είστε χαρούμενοι με λίγα λεπτά προσοχής

Δεν χρειάζεται μια ολόκληρη ημέρα να είναι αφιερωμένη σε εσάς. Ένα ελαφρύ κτύπημα στην πλάτη από την αδερφή σας, μια αγκαλιά από τη μαμά σας, μια ζεστή κούπα τσάι από τον μπαμπά σας, είναι αρκετά για να σας φτιάξουν τη μέρα!

Και τώρα που τα αναφέραμε όλα, καταβάθος ξέρετε πώς είστε εκείνοι που παίρνουν και την περισσότερη αγάπη.

Τα λόγια είναι περιττά! Δεν χρειάζονται αποδείξεις! Αυτή είναι η αλήθεια!

Exit mobile version