Χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια του παιδιού όταν κοιμάται με τους γονείς

Τι πρέπει να προσέξετε στη συγκοίμηση

Αν και η αλήθεια είναι πως το αν θα πρέπει να κοιμάται ή όχι το παιδί με τους γονείς, έχει διχάσει ως ερώτημα, αρκετοί είναι οι γονείς που παίρνουν μαζί τους στο κρεβάτι το παιδί ή πηγαίνει ένας από τους δύο στο δικό του κρεβάτι. Όταν, αυτό δεν γίνεται καθημερινή συνήθεια, το να κοιμηθείς κάποιες φορές με το παιδί, δεν του κάνει κακό.

Άλλωστε, θα υπάρξουν και αυτές οι φορές που το παιδί αισθάνεται ασφάλεια ή κάποιο φόβο κι έχει ανάγκη την παρουσία των γονιών του στο κρεβάτι. Επίσης, είναι πιο συχνό ως φαινόμενο οι γονείς να παίρνουν μαζί τους στο κρεβάτι το μωρό. Μάλιστα, στο εξωτερικό η συγκοίμηση – όπως λέγεται – είναι γνωστή ως όρος… co-sleeping.

Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρετε πως υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες ασφαλείας για να προστατεύσετε το μωρό σας ή το μεγαλύτερο παιδί σας από δυσάρεστες καταστάσεις, όταν θα κοιμηθείτε μαζί του.

  1. Φροντίστε στο κρεβάτι να μην υπάρχουν πολλά και μεγάλα μαξιλάρια και το στρώμα να μην είναι μαλακό και με βαθουλώματα
  2. Οι γονείς θα πρέπει πριν τον ύπνο να μην έχουν καπνίσει και καταναλώσει αλκοόλ καθώς οι τοξίνες και οι βλαβερές ουσίες από αυτές τις κακές συνήθειες, αποβάλλονται κατά τη διάρκεια του ύπνου μέσα από την αναπνοή.
  3. Το μωρό να μη φοράει υπερβολικά πολλά ρούχα
  4. Να μην έχει το παιδί από κάτω του μαξιλάρι
  5. Το βρέφος δεν πρέπει να είναι μικρότερο των 8 εβδομάδων
Exit mobile version