Έγινες μαμά; Τα τρία πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψεις

Η μητρότητα δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει εντελώς τη ζωή σου

Όταν έμεινες έγκυος, σίγουρα θα σου είχαν πει πως με τον ερχομό του παιδιού σου η ζωή σου αλλάζει. Και αυτό είναι σωστό, αφού ειδικά τον πρώτο καιρό η καθημερινή ρουτίνα σου προσαρμόζεται με το πρόγραμμα του παιδιού.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως επειδή έγινες μαμά πρέπει να ξεχάσεις και τις συνήθειες που είχε πριν το παιδί. Ή να αλλάξεις εντελώς τη ζωή σου. Μάλιστα, τώρα έχεις ακόμα περισσότερους λόγους να είσαι ο εαυτός σου.

Ο οικογενειακό σύμβουλος και θεραπευτής Allen Wagner εξήγησε στο Sheknows γιατί με τον ερχομό του μωρού δεν πρέπει να εγκαταλείψεις ολότελα την παλιά σου ζωή, αλλά να την προσαρμόσεις με τα νέα δεδομένα της μητρότητας.

Δείτε παρακάτω σύμφωνα με τον Wagner ποια πράγματα δεν πρέπει να εγκαταλείψετε:

Σεξ

Η αλήθεια είναι πως η μητρότητα μπορεί να φέρει αλλαγές και προβλήματα στην ερωτική σας ζωή. «Πολλές γυναίκες αρχίζουν να βλέπουν διαφορετικά το σώμα τους μετά από την εγκυμοσύνη. Μπορεί να μην είναι ευχαριστημένες ή να χάνουν την αυτοπεποίθηση τους με τον τρόπο που αισθάνονται ή φαίνονται. Καθώς αλλάζει η δομή των ημερών τους, αρχίζουν να κυριαρχούν οι κακές συνήθειες όσον αφορά στη φροντίδα του εαυτού και αυτές οι συμπεριφορικές αλλαγές μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση του πραγματικού χρόνου για σωματική συνειδητοποίηση ή σεξουαλικότητα», λέει ο Wagner.

Και τονίζει πως είναι σημαντικό οι γυναίκες να μην εγκαταλείψουν τη σεξουαλικότητά τους, καθώς αυτό είναι σημαντικό για την ταυτότητά τους.

 Προσωπική φροντίδα

Ναι, ειδικά τον πρώτο καιρό πού χρόνος για εσάς και για καλλωπισμούς. Όμως, το να συνεχίσεις να φροντίζεις και να περιποιείσαι τον εαυτό σου, σου επιτρέπει να επανασυνδεθείς με την ταυτότητα και το σώμα σου και να αποφύγεις την εξάντληση.

Καριέρα

Το να γίνεις μαμά δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψεις την καριέρα σου. Η επιλογή σου να επιστρέψεις στη δουλειά, να αλλάξεις τη σταδιοδρομία σου ή να αφιερώσεις χρόνο με το παιδί σου είναι αποκλειστικά δικές σου επιλογές και δεν πρέπει να επικρίνεσαι από κανέναν. Και ενώ μπορεί να αισθάνεσαι πιεσμένη να παραιτηθείς από την καριέρα σου για αυτό που πιστεύεις ότι είναι για το καλό του παιδιού, τα συναισθήματα μπορεί να μετατραπούν σε πικρά αργότερα εάν ενοχοποιήσεις τον εαυτό σου ότι έκανες κάτι που δεν το ήθελες πραγματικά.

Μάλιστα, όπως εξηγεί ο Wagner, οι μαμάδες που διακόπτουν την καριέρα τους για τη μητρότητα, συχνά δυσκολεύονται να επανέλθουν μετά από μακρά κενά.

Exit mobile version