Έτσι, δείχνει το μωρό την αγάπη του προς εσάς

Τα σημάδια που δείχνουν πως σας αγαπάει

Το μωρό δεν μπορεί να μιλήσει, άρα και να σας εκφράσει με λόγια την αγάπη του προς εσάς. Και δεν είναι λίγες οι νέες, κυρίως, μαμάδες που αναρωτιούνται αν το μωράκι τους τις αγαπάει και πως μπορούν να το καταλάβουν, αφού δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με το λόγο.

Ωστόσο, το μωρό σας, σας εκφράζει την αγάπη του μέσα από σημάδια. Δείτε, παρακάτω πέντε χαρακτηριστικά.

Ξέρει ότι είστε η μαμά του

Κι, όμως, όπως τονίζει ο Alison Gopnik, διάσημος συγγραφέας και καθηγητής Ψυχολογίας, του Πανεπιστημίου του Berkeley, το μωρό μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες, είναι σε θέση να αναγνωρίζει ποιος είναι εκείνος που το φροντίζει. Μάλιστα, σε σχετικό πείραμα, είχαν βάλει ένα νεογέννητο μωρό ανάμεσα σε δύο μαξιλάρια θηλασμού. Το ένα ανήκε στη μητέρα του και το μωρό με την όσφρησή του πήγε στο μαξιλάρι της, αποδεικνύοντας ότι αναγνωρίζει τη μυρωδιά της και την προτιμά.

Σας χαμογελάει

Υπάρχει η άποψη πως τα μωρά δεν χαμογελούν και όταν αυτό συμβαίνει, πρόκειται για ένα αντανακλαστικό. Ωστόσο, κάτι τέτοιο, δεν ισχύει, αφού σύμφωνα με σχετικές έρευνες, το χαμόγελο ενός μωρού, μπορεί να σημαίνει πολλά περισσότερα από ένα αντανακλαστικό. Όπως λένε οι ειδικοί, αυτό το στιγμιαίο χαμόγελό του είναι ο αντικατοπτρισμός του δικού σας χαμόγελου. Κι ενστικτωδώς χτίζει ένα γερό δέσιμο είτε με τη μαμά του είτε με το μπαμπά του.

Σας κοιτάζει έντονα

Από τη γέννηση του το μωρό είναι σε θέση να αναγνωρίσει τη φωνή και τη μυρωδιά της μαμάς του. Όπως εξηγεί η dr. Laible, το μωρό προσπαθεί να συνδυάσει τα παραπάνω δύο με την εικόνα, γι’ αυτό και παρατηρεί το πρόσωπο της μαμάς του επίμονα, ώστε να μπορέσει να το απομνημονεύσει.

Σας δίνει μικρά φιλάκια

Γύρω στον πρώτο χρόνο, το μωρό σας θα αρχίσει να σας δίνει μικρά πεταχτά φιλάκια. Και είναι αυτή η καλύτερη μορφή εκδήλωσης της αγάπης του για εσάς.

Απλώνει τα χεράκια του

Γύρω στον έκτο μήνα, το μωρό αρχίζει να απλώνει τα χεράκια του προς εσάς για να το πάρετε αγκαλιά. Και αυτή είναι επίσης μία μορφή εκδήλωσης της αγάπης του για εσάς.

Exit mobile version