Έτσι, θα προστατεύσετε τα δοντάκια του μωρού σας

Αυτοί είναι οι τρεις σημαντικοί παράγοντες για την προστασία τους

Μπορεί να έχετε στο μυαλό σας πως λόγω ηλικίας μάλλον δεν είναι τόσο σημαντικό να φροντίζετε τα πρώτα δόντια του μωρού σας, αφού ούτως ή άλλως, θα αντικατασταθούν, όμως κάνετε λάθος. Και μάλιστα μεγάλο, αφού η στοματική υγιεινή είναι σημαντική και στα μωρά.

Οι τρεις σημαντικότεροι παράγοντες στη φροντίδα των δοντιών του μωρού σας, λοιπόν, είναι η διατροφή και η αποφυγή της ζάχαρης, η καλή στοματική υγιεινή καθώς επίσης και τα τακτικά οδοντιατρικά τσεκάπ.

Ένας από τους σημαντικότερους τρόπους προστασίας των δοντιών του μωρού σας, αμέσως μόλις βγουν, είναι να φροντίσετε να μην περιέχει η διατροφή του τροφές με ζάχαρη, όπως γλυκά, σοκολάτες, κέικ, μπισκότα και πολύ γλυκούς χυμούς και ροφήματα. Η ζάχαρη, τόσο η άσπρη όσο και η μαύρη είναι η κύρια υπαίτια για τη φθορά των δοντιών.

Μην το αφήνετε να έχει διαρκώς στο στόμα ένα μπιμπερό με γάλα ή άλλο υγρό που περιέχει ζάχαρη γιατί με αυτό τον τρόπο ευνοείται η φθορά των δοντιών. Η διατροφή του μωρού σας πρέπει να είναι πλούσια σε ασβέστιο και σε βιταμίνη D, που χρειάζονται για να έχει γερά μόνιμα δόντια, τα οποία ήδη αναπτύσσονται στις γνάθους του.

Exit mobile version