10+1 σημάδια ότι αποτελεί παρελθόν η πρώτη δύσκολη περίοδος με το μωρό

Οι πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι, είναι δύσκολες. Για να μην παρεξηγηθούμε, σίγουρα όλες οι μαμάδες λατρεύουν τα μωρά τους αλλά το δύσκολο μέρος εκείνης της περιόδου είναι οι άγρυπνες νύχτες, οι συχνές αλλαγές πάνας, η αίσθηση του «δεν μπορώ να φύγω από το σπίτι μου», κλπ. 

Όταν λοιπόν περνάει αυτή η δύσκολη πρώτη περίοδος και αρχίζει να φαίνεται φως στο τούνελ, είναι λογικό οι μαμάδες να αισθάνονται πανευτυχείς. Έχουν αποκτήσει πια μια ρουτίνα με το μωρό, έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και μπορούν να απολαύσουν το θαύμα της μητρότητας με λιγότερο άγχος. Εδώ είναι μερικά αποκαλυπτικά σημάδια που μαρτυρούν ότι διανύετε αυτή τη φάση! 

Βγάζετε λιγότερες φωτογραφίες

Αντί για χιλιάδες …βγάζετε εκατοντάδες φωτογραφίες.

Κάνετε μπάνιο πιο συχνά

Ακούγεται αστείο αλλά είναι αλήθεια!

Μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε το κλάμα

Στην αρχή απλά το μωρό σας έκλαιγε. Τώρα μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ του κλάματος «είμαι κουρασμένος», «πεινάω», «έχω λερωθεί» ή απλά «βαριέμαι».

Έχετε αποκτήσει μια ρουτίνα 

Το μωρό πια έχει ένα στάνταρ πρόγραμμα. Τρώει, κοιμάται, παίζει.

Το μωρό σας αρχίζει να δείχνει τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του

Και είναι ένα μωράκι με έντονο ταπεραμέντο! 

Ο θηλασμός γίνεται πιο γρήγορα

Κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών, το μωρό σας θήλαζε για ώρες. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει, προς το καλύτερο φυσικά.

Βγαίνετε τα βράδια 

Μερικοί γονείς απλά δεν μπορούν να αφήσουν το μωρό τους και να βγουν έξω, ακόμα κι αν πρόκειται για λίγες ώρες. Θα έρθει όμως καιρός και θα διαπιστώσετε πώς είστε έτοιμοι για μια βραδινή έξοδο.

Αλλάζετε λιγότερες πάνες

Δύο πράγματα συμβαίνουν εδώ. Πρώτον το έντερο του μωρού αρχίζει να λειτουργεί καλύτερα. Και δεύτερον, ανησυχείτε λιγότερο εάν το μωρό σας μείνει σε μια λερωμένη πάνα για λίγα λεπτά επιπλέον.

Εμπιστεύεστε το ένστικτο σας 

Ξαφνικά έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας! Μπράβο, μαμά!

Αρχίζετε και πάλι να μαγειρεύετε κανονικά γεύματα

Τέλος στις μέρες που η μαμά σας έφερνε κατσαρόλες για να φάτε εσείς και ο σύζυγός σας επειδή δεν προλαβαίνατε να μαγειρέψετε. Ήταν ωραία, όσο κράτησε. Επιστροφή στην πραγματικότητα!

Κοιμάστε (καλύτερα) 

Αμήν!

 

Exit mobile version