10 λόγοι για να κάνετε ένα δεύτερο μωρό!

Έχετε πλέον προσαρμοστεί στην ζωή σας ως γονείς και σκέφτεστε ότι ένα δεύτερο μωρό θα περιορίσει την καθημερινότητά σας; Ναι θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για πολλές μάχες και θα αγοράζετε σίγουρα περισσότερα παιχνίδια.

Παράλληλα όμως θα βλέπετε τα παιδιά σας να παίζουν μαζί, να αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον και η καρδιά σας θα γίνει πιο ζεστή αφού θα χωράει δύο αγκαλιές. Ακόμα δεν έχετε πειστεί; Δείτε ποιοι είναι οι 10 λόγοι για να χαρίσετε στο παιδί σας έναν αδερφό ή μία αδερφή.

Θα μάθουν να μοιράζονται.

Ή τουλάχιστον θα μάθουν να συμβιβάζονται με την ανταλλαγή. Ή θα μάθουν την τέχνη της «διαπραγμάτευσης» για ένα άλλο παιχνίδι. Όλα αυτά είναι καλά πράγματα.

Το σπίτι σας έτσι κι αλλιώς θα είναι ακατάστατο

Με όποιον τρόπο και να το δείτε για την επόμενη δεκαετία το σπίτι σας έτσι κι αλλιώς θα είναι τσακωμένο με την τάξη. 

Θα ψυχαγωγούν ο ένας τον άλλον

Το παιδί σας θα έχει πάντα κάποιον για να παίξει, Και όταν φτάσει στην δύσκολη ηλικία της εφηβείας θα έχει πάντα μια αδερφή/αδερφό για να μοιραστεί τους προβληματισμούς του.

Θα εκτιμήσετε το στάδιο του μωρού περισσότερο

Με το πρώτο παιδί, ανυπομονείτε να έρθουν τα πρώτα ορόσημα. Θέλετε δηλαδή γρήγορα να μεγαλώνει, να περπατήσει και να μιλήσει. Με το δεύτερο όμως επειδή θα είστε κι εσείς καλύτερα προετοιμασμένοι θα απολαύσετε περισσότερο αυτό το στάδιο του μωρού. 

Έχετε ήδη μάθει να λειτουργείτε με λίγο ύπνο

Πλέον το έχετε ζήσει και αφού οι μνήμες είναι ακόμα νωπές καλό είναι να το ξαναζήσετε τώρα που είστε «ζεστοί.»

Η Κέιτ και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ το κάνανε

Σύμφωνοι, έχουν νταντάδες που αλλάζουν πάνες, σπρώχνουν καροτσάκια και φροντίζουν τα μωρά αλλά ήθελα να πω ένα παράδειγμα!

Μπορεί να έχετε παιδιά και από τα δύο φύλα

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι! Ακόμα κι αν δεν το πετύχετε η κόρη σας σίγουρα θα ενθουσιαστεί πολύ αν της χαρίσετε μια αδερφή και ο γιος σας αν του χαρίσετε έναν αδερφό. Όπως κι αν έρθουν τα πράγματα, τα παιδιά είναι αξιολάτρευτα.

Το πρώτο σας παιδί είναι πολύ καλός βοηθός

Θυμηθείτε πόσες φορές το τρίχρονο παιδί σας σας βοήθησε με τα πετσετάκια στο ντουλάπι ή με τα παιχνίδια που τα μαζεύει μόνο του. Ποιος είπε ότι δεν θα κάνει το ίδιο και το μικρότερο;

Τα γέλια τους θα γίνει ο αγαπημένος σας ήχος!

Θα τα βλέπετε να γελούν μαζί, να αγκαλιάζονται, να χορεύουν και να παίζουν και θα «λιώνει» η καρδιά σας. Τι άλλο θέλετε;

Δεν θα βαριέστε

Είναι το μόνο σίγουρο! Και για αρκετό καιρό!

Exit mobile version