10 πράγματα που σταματούν μόλις αποκτήσετε παιδιά

Οι περισσότερες μαμάδες παραδέχονται ότι δεν θα άλλαζαν τη μητρότητα για τίποτα στον κόσμο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που οι μαμάδες αποχαιρετούν όταν αποδέχονται τον σπουδαίο ρόλο της μητρότητας.

Έτσι, ας μετρήσουμε αντίστροφα μερικά από τα πράγματα που απολαμβάνατε πριν αποκτήσετε παιδιά.

Δείπνο μετά τις 20:00 μμ

Είναι μπελάς να ζητήσετε από ένα παιδί να καθίσει φρόνιμα και να περιμένει το φαγητό του να σερβιριστεί σε ένα εστιατόριο μετά τις οχτώ το απόγευμα. Η ιδανική ώρα για ένα δείπνο έξω οικογενειακώς είναι γύρω στις πεντέμισι το απόγευμα. Και το καλό είναι πώς αυτή την ώρα τα εστιατόρια είναι σχεδόν άδεια και πάντα υπάρχει διαθέσιμο ένα καλό τραπέζι.

Μουσική, τηλεόραση ή ταινίες με κακές λέξεις

Την πρώτη φορά που η κόρη σας θα ακούσει την λέξη που αρχίζει από «Γ» στην τηλεόραση θα είναι και η μέρα που θα κλείσετε την τηλεόραση μια για πάντα.

Ο ύπνος όταν είστε κουρασμένη

Αισθάνεστε κουρασμένη κατά τις 14:00 το μεσημέρι το Σάββατο; Ή μήπως κατά τις 17:00 το απόγευμα την Κυριακή;

Χαχα, μόνο αν τα παιδιά θα μείνουν με τον σύντροφό σας μπορείτε να ρίξετε ένα υπνάκο αλλά έτσι κι αλλιώς αν σας πάρει ο ύπνος στο σαλόνι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξυπνήσετε με αυτοκόλλητα και κόκκινο μαρκαδόρο στο πρόσωπό σας.

Ζεστός καφές και τσάι

Αν έχετε ζεστάνει μόνο δυο φορές τον καφέ σας το πρωί στον φούρνο μικροκυμάτων, τότε ξεκίνησε καλά η μέρα σας!

Αναρρωτική άδεια

Μα οι γονείς δεν αρρωσταίνουν!

Αγαπημένη πλευρά στο κρεβάτι

Πάνε οι μέρες που ο σύντροφός σας κι εσείς είχατε ο καθένας την αγαπημένη του πλευρά στο κρεβάτι. Τώρα, αν είστε τυχεροί, έχετε από μια γωνίτσα! Αλλά οι αγκαλιές που σας κάνουν τα παιδιά σας είναι τόσες πολλές που αξίζει ο κόπος!

Ντους με την ησυχία σας

Πάει ο καιρός που απολαμβάνατε το μπάνιο με την ησυχία σας και κάνατε την καθιερωμένη κούρα ομορφιάς. Τώρα αν προλαβαίνετε να ξυριστείτε, αισθάνεστε τυχερή!

Ψηλά τακούνια

Απλά δεν ταιριάζουν με το αγαπημένο σας παντελόνι της γιόγκα και τα απλά T– shirt. Τώρα αγαπημένα σας παπούτσια έχουν γίνει οι σαγιονάρες, τα αθλητικά και οι μπαλαρίνες.

Αυθόρμητα οδικά ταξίδια

Θυμάστε τότε που διοργανώνατε αυθόρμητα με τις κολλητές σας ένα ταξιδάκι της τελευταίας στιγμής για το Σαββατοκύριακο και απλά ετοιμάζατε μέσα σε μισή ωρίτσα τη βαλίτσα σας; Tώρα ακόμη και μια απλή βόλτα στα μαγαζιά απαιτεί τρεις διαφορετικές τσάντες.

Τι θα λέγατε για τη δουλειά;

Η απόφαση της επιστροφής στη δουλειά για μία νέα μαμά δεν είναι εύκολη, ακόμα κι αν η θέση της εκεί όπου εργαζόταν πριν γεννήσει, την περιμένει υπομονετικά. Ο λόγος είναι ότι ποτέ μία μαμά δε μπορεί να είναι σίγουρη για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή, πότε είναι έτοιμη να αποχωριστεί το μωρό της και πότε το μωρό της θα «αντέξει» χωρίς αυτήν. Ουκ ολίγες μανούλες μάλιστα αποφασίζουν μετά την γέννηση των παιδιών τους να μην επιστρέψουν στην εργασία τους επιλέγοντας να αφοσιωθούν εξ’ ολοκλήρου στη μητρότητα και το μεγάλωμα των παιδιών τους.

Σε κάθε περίπτωση ένα πράγμα που δεν πρέπει να σταματήσει μόνο και μόνο επειδή αποκτήσατε παιδιά, είναι τα σχέδια για το μέλλον. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για μαμάδες που θέλουν να προχωρήσουν την καριέρα του ή να αλλάξουν εντελώς διαδρομή.

Exit mobile version