12 εντυπωσιακά πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τα δίδυμα

Η Mary-Kate και η Ashley Olsen. Ο Fred και ο George Weasley. Η Tia και η Tamera Mowry. Ας το παραδεχτούμε! Η κοινωνία μας αγαπάει τα δίδυμα και το ίδιο κάνουμε κι εμείς!

Οι περισσότεροι όμως δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα για τα δίδυμα, οπότε ας βοηθήσουμε! Εμείς στοιχηματίζουμε ότι τα παρακάτω θα σας εκπλήξουν, εκτός κι αν είστε δίδυμο!

  1. Τα δίδυμα μπορούν να έχουν διαφορετικούς μπαμπάδες: Μια σπάνια κατάσταση που ονομάζεται heteropaternal superfecundation μπορεί να οδηγήσει σε δίδυμα που έχουν διαφορετικούς πατεράδες. Αν μια γυναίκα έχει έρθει σε επαφή κατά την ωορρηξία με δύο διαφορετικούς άνδρες και απελευθερώνει πολλαπλά ωάρια, μπορεί να συλλάβει τα μωρά που μοιράζονται μια μήτρα, αλλά όχι έναν πατέρα.
  2. Το μέσο βάρος ενός δίδυμου μωρού είναι 2 κιλά και 400 γραμμάρια και αυτό επειδή συνήθως ο τοκετός στα δίδυμα μωρά συμβαίνει νωρίτερα και όχι στις 40 εβδομάδες. 
  3. Οι γυναίκες μπορεί να έχουν προδιάθεση για διζυγωτικά δίδυμα, όχι για μονοζυγωτικά δίδυμα. Το «δίδυμο γονίδιο» επιτρέπει στις γυναίκες να είναι γενετικά προδιατεθειμένοι να συλλάβουν δίδυμα, αλλά πανομοιότυπα δίδυμα είναι πάντα το αποτέλεσμα μιας τυχαίας διχοτόμησης ωαρίου. Σε αυτή την περίπτωση τα μωρά μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό.
  4. Χωρίς να ξέρουμε το γιατί στην Ασία και τη Λατινική Αμερική έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων διδύμων.
  5. Οι μαμάδες των διδύμων ζουν περισσότερο: Σε μια μελέτη που διήρκεσε από το 1800 μέχρι 1970, τα αρχεία δείχνουν ότι οι μητέρες των διδύμων να ζουν περισσότερο από ό, τι οι μητέρες που φέρνουν ένα μωρό στον κόσμο.
  6. Σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των διδύμων δημιουργούν τη δική τους γλώσσα. Για να επικοινωνούν μεταξύ τους, περίπου το 40% των διδύμων δημιουργούν μια αυτόνομη γλώσσα που μόνο οι ίδιοι καταλαβαίνουν! 
  7. Η Μασαχουσέτη έχει το υψηλότερο ποσοστό γεννήσεων δίδυμων (4,5 από τις 100 γεννήσεις είναι δίδυμα) ενώ το Μεξικό έχει το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων διδύμων.
  8. Οι γυναίκες που τρώνε γαλακτοκομικά έχουν περισσότερες πιθανότητες να συλλάβουν δίδυμα.
  9. Το σχήμα του αφαλού είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεχωρίσετε τα δίδυμα μεταξύ τους. Αυτό επειδή το «δέσιμο» το κάνει ο γιατρός και άρα δεν μπορεί να είναι ίδιος. 
  10. Τα δίδυμα αρχίζουν να αλληλεπιδρούν στις αρχές του δεύτερου τριμήνου και τότε ξεκινά το ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ τους ως έμβρυα. 
  11. Οι μητέρες των διδύμων τείνουν να είναι ψηλότερες συγκριτικά με τις υπόλοιπες γυναίκες. Αυτό μπορεί να συνδεθεί  με μια ινσουλίνη αυξητικού παράγοντα που αυξάνει την ωορρηξία.
  12. Οι πιθανότητες να γεννηθούν δίδυμα έχουν αυξηθεί περισσότερο από 75% σε τρεις δεκαετίες: Μεταξύ 1980 και 2009, το αμερικανικό ποσοστό διδύμων αυξήθηκε μάλιστα κατά 76%. Αν λοιπόν εύχεστε να γεννήσετε δίδυμα, είστε τυχεροί!

 

Exit mobile version