5 ονειρεμένες προτάσεις για κοριτσίστικο παιδικό δωμάτιο

Για να γίνει υπέροχο ένα παιδικό δωμάτιο χρειάζεται πρώτα απ’ όλα πολλή αγάπη και μπόλικη φαντασία.

Δείτε παρακάτω ονειρεμένα βρεφικά δωμάτιά σε διαφορετικούς χρωματισμούς και στυλ για να πάρετε ιδέες και να φτιάξετε το δωμάτιο για το δικό σας το κοριτσάκι.

Δωμάτιο για τη μικρή πριγκίπισσα

Για να φτιάξετε ένα δωμάτιο για τη μικρή σας πριγκίπισσα, χρησιμοποιήστε οργάντζα, δίχτυ ή δαντέλα στολισμένα με κορδέλες οι οποίες θα δένονται στον τοίχο. Σε ένα τέτοιο δωμάτιο οι κουρτίνες καλό είναι να έχουν ψηλές δέστρες και τα έπιπλα που θα επιλέξετε να έχουν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες με επιτοίχια ράφια. Οι κορνίζες, τα βολάν στις υψηλές ράβδους και τα πολλά παιχνίδια, θα ολοκληρώσουν το σκηνικό. Μόνο μη τυχόν και ξεχαστείτε και δεν βάψετε ροζ το δωμάτιο της μικρής πριγκίπισσας!

Απαλό και απλό

Μικρές πινελιές σε χρώμα φασκόμηλου και παλ κίτρινου μετατρέπουν αυτό το υπνοδωμάτιο σε ένα ήρεμο και κατευναστικό χώρο.

Πρόκειται για ένα παιδικό δωμάτιο που αποπνέει ηρεμία όχι μόνο για το μωρό αλλά και για τους γονείς. Οι πίνακες ζωγραφικής στους τοίχους και το χαλί είναι ίσως τα μόνα διακοσμητικά στοιχεία, γι’ αυτό άλλωστε και το χαρακτηρίσαμε απλό. Επιλέξτε ένα κρεβάτι τύπου «κουβούκλιο», το οποίο προστατεύει τα παιδιά από τον κίνδυνο να γλιστρήσουν και να πέσουν και μπορεί επίσης αργότερα να χρησιμοποιηθεί και ως παρκοκρέβατο. Η λεία επιφάνεια που έχει το πάτωμα μπορεί να επιτρέψει και τα παιχνίδια τύπου οχήματα π.χ ένα ποδήλατο, που σίγουρα θα ξετρελάνει το παιδάκι σας. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε έντονους παφλασμούς χρωμάτων.

Έντονο ροζ

Μοιάζει λίγο με το δωμάτιο της Barbie!

Το απαλό κίτρινο στον έναν τοίχο σε συνδυασμό με τις γαλάζιες λεπτομέρειες της κουρτίνας και το έντονο φούξια στον άλλο τοίχο δημιουργούν ένα ονειρικό δωμάτιο ό,τι πρέπει για κορίτσια. Η κρεμάστρα που κλέβει την παράσταση είναι για να κρεμάτε τα αγαπημένα ροζ φορεματάκια της κορούλας σας.

Δωμάτιο βγαλμένο από παραμύθι

Εμπνευστείτε το παιδικό δωμάτιο του μωρού σας από κάποιο αγαπημένο σας παραμύθι.

Σε αυτό το δωμάτιο τα χρώματα είναι ουδέτερα. Αλλά και ο εξοπλισμός όπως οι κουρτίνες, τα κλινοσκεπάσματα, τα μαξιλάρια και τα έπιπλα είναι όλα σε λευκό χρώμα γεγονός που επιτρέπει στο μωρό, όταν μεγαλώσει να επιλέξει εκείνο με τι χρώματα θα ήθελε να εμπλουτίσει το δωμάτιο. Το πόσο γλυκό και έντονο θα γίνει ο προσωπικός χώρος του μωρού σας, προς το παρόν τουλάχιστον, εξαρτάται από το γούστο σας. Οι τοιχογραφίες πάντως προσδίδουν ένα ανάλαφρο στυλ. Μπορούν πολύ εύκολα να επεκταθούν και στο μέλλον με χαρακτήρες ζώων ή εικόνες εμπνευσμένες από τη φύση.

Φωτεινό και χαρωπό

Ανέξοδα μπορείτε να μετατρέψετε έναν άδειο χώρο σε ένα πολύ χαρούμενο παιδικό δωμάτιο για κορίτσι.

Το παράθυρο, πέρα από τις κουρτίνες έχει στην κορυφή του μια σειρά από αιχμηρές σημαίες ενώ οι τοίχοι είναι βαμμένοι σε έντονες αποχρώσεις του κόκκινου με πορτοκαλί, κίτρινο και λίγο πράσινο που μαλακώνει τον χώρο.Τα παλιά ντουλαπάκια είναι η τέλεια λύση για την αποθήκευση της προίκας του μωρού!

Exit mobile version