6 τρόποι να ανακουφίσετε το μωράκι σας από τους πόνους οδοντοφυΐας

Πρησμένα ούλα, εξανθήματα, πυρετός και πολύ κλάμα.

Την περίοδο που το μωρό βγάζει τα πρώτα του δοντάκια όλες οι μανούλες «πονάνε» όταν βλέπουν έτσι ανήσυχα τα μικρά τους και θέλουν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να το διευκολύνουν. Δείτε μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παρηγορήσετε τα μωράκια σας!

Κρύο κουτάλι

Μπορεί να είναι παλιό κόλπο, αλλά λειτουργεί! Τοποθετήστε ένα κουτάλι στην κατάψυξη για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια δώστε το στο μωρό σας να το πιπιλήσει. Ο συνδυασμός του κρύου και της πίεσης μειώνει το πρήξιμο, δίνοντας στο παιδί σας κάποια αναγκαία ανακούφιση από τον πόνο.

Κρίκος Οδοντοφυΐας

Αν και ο πόνος δεν θα εξαφανιστεί εντελώς, ένας κρίκος οδοντοφυΐας όμως με την πίεση που ασκεί μπορεί να καταπραΰνει το ερεθισμένο ούλο του μωρού. Ελέγξτε τους κρίκους οδοντοφυΐας που κυκλοφορούν και βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο μωρό σας.

Καταπραϋντικά τζελ

Αυτά τα τζελ είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μουδιάσει ο πόνος που προκαλείται από την οδοντοφυΐα. Αλλά φροντίστε να παραλείψετε όλα τα προϊόντα που περιέχουν βενζοκαΐνη, ένα συστατικό που μπορεί να μειώσει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας.

Μια ζεστή πετσέτα

Δώστε στο μωράκι σας κάτι να «ροκανίσει» έτσι ώστε να ξεφύγει και το μυαλουδάκι του από τον πόνο στα δόντια. Για μεγαλύτερη ανακούφιση μουλιάστε ένα μαντηλάκι ή πετσετούλα σε ζεστό χαμομήλι και ακουμπήστε το μαγουλάκι του μωρού εκεί ώστε να κοιμηθεί πιο ήρεμα.

Δροσερές τροφές

Εάν το μωράκι σας πλέον μπορεί και τρώει στέρεα τροφή δώστε του κάτι δροσερό που θα το ανακουφίσει αρκετά όπως ένα γιαούρτι ή μήλο αλεσμένο.

Exit mobile version