7 αλήθειες που κρύβουν οι γονείς από τα παιδιά τους

Τα παιδιά μας πιστεύουν είναι οι μόνοι που κρατούν μυστικά από τους γονείς όπως το που έκρυψαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου ή ποιος πραγματικά έβαψε τους τοίχους της κουζίνας.

Ωστόσο φαίνεται πώς έχουν και οι γονείς τα μυστικά τους! 

Δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν

Και οι γονείς ήταν απλά ζευγάρια που στη συνέχεια απέκτησαν παιδί. Δεν υπάρχει κάποια ειδική προετοιμασία ή σχολή γονέων. Ακολουθούν το ένστικτό τους και πράττουν αναλόγως. Επειδή είναι μεγαλύτεροι (από τα παιδιά) δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξέρουν τι να κάνουν.

Μιλάνε πίσω από την πλάτη των παιδιών

Ακούγεται παρεμβατικό και άδικο, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουν. Πόσο μάλλον στη εφηβεία όπου βλέπουν έναν διαφορετικό χαρακτήρα να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια τους. Πάντα οι γονείς συζητούν και αναλύουν τις συμπεριφορές των παιιδών τους.

Μισούν τις τιμωρίες

Το να βάζουν τιμωρία στα παιδιά τους και να απαγορεύουν δραστηριότητες που προσφέρουν ικανοποίηση και χαρά στα παιδιά το κάνουν απλά και μόνο για μάθημα. Δεν σημαίνει ότι το ευχαριστιούνται κιόλας.

Δεν υποχωρούν

Όταν οι γονείς κάνουν πίσω σε μια απόφαση δεν είναι επειδή υποχωρούν ή ξαφνικά άλλαξαν γνώμη. Το κάνουν μόνο και μόνο επειδή είναι πολύ κουρασμένοι και δεν έχουν όρεξη για μεγαλύτερη …διαπραγμάτευση.

Δεν λατρεύουν όλα τα παιδιά

Ακριβώς επειδή έχουν παιδιά, δεν σημαίνει κατ ‘ανάγκη ότι θέλανε να αποκτήσουν  παιδιά. Και όχι, δεν συμπαθούν όλα τα παιδιά των φίλων τους. Κάποια είναι ενοχλητικά και πολύ μα πολύ κλαψιάρικα. 

Βαριούνται το μαγείρεμα

Αναφερόμαστε στις μαμάδες. Σε κάποιες βέβαια αρέσει αλλά και πάλι όχι κάθε μέρα. Στην πραγματικότητα το φαγητό τρείς φορές την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, τον καθένα θα τον κούραζε. 

73 δευτερόλεπτα

Αυτό είναι το χρονικό διάστημα που παραμένουν ευτυχισμένοι όταν μπαίνουν στο σπίτι. Είναι η στιγμή που κάποιος τρέχει στην αγκαλιά τους και τους γεμίζει με φιλιά. Μετά από λίγο ξεκινάνε οι δουλείες του σπιτιού και το αναπόφευκτο… κλαψούρισμα.  

Exit mobile version